AKTUÁLIS
Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban
Bővítik a vállalkozói inkubátorházat a nyírbátori ipari parkban 460 millió forintból, uniós és hazai forrás felhasználásával - közölte a nyírségi kisváros önkormányzata.

A 2011-ben átadott, a helyhatóság tulajdonában lévő épület csaknem száz százalékban kihasznált, amelyben jelenleg tíz vállalkozás bérel helyiséget vagy műhelyrészt. A beruházással tizenegy iroda és hat műhely jön létre, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt - írták a közleményben.

A központ új szárnyában a maximum három éve bejegyzett helyi mikro-, kis- vagy középvállalkozások, illetve az induló és start-up vállalkozások kaphatnak helyet. Az inkubátorház bővítése két ütemben zajlik, a fejlesztés várhatóan idén nyáron fejeződik be.

A Széchenyi 2020 programból 460 millió forintot az önkormányzat vissza nem térítendő támogatásként használhat fel a beruházásra.

Az 57 hektáros nyírbátori ipari parkban működik többek között a gyógyászati segédeszközöket előállító dán Coloplast, a német Diehl repülőgépalkatrész-gyára, a szintén német érdekeltségű, járműelektronikai alkatrészeket gyártó Rosenberger Magyarország Kft., illetve az olasz tulajdonú Serioplast és Farmol műanyag palackgyárai.

- MTI -