KULTÚRA
Programok
#Szeifried Zoltán
#aradi vértanúk
#kisvárdai programok
#kisvárdai kiállítás
#Városi Bíróság
Bíróságon az aradi vértanúk
A városi megemlékezés részeként, október 6-án nyílt meg a kisvárdai festő-grafikus művész, Szeifried Zoltán legújabb tárlata.

A Városi Bíróság épületében köszöntőt mondott Kapinné Dr. Farkas Gyöngyi a bíróság elnöke és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere. A kiállítást Marczinkó István, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének igazgatója ajánlotta a nagyérdemű figyelmébe.

„A magyar történelem bővelkedik mártírokban, hősökben, akik életüket áldozták hitükért, a hazáért. Az utókor feladata és kötelessége méltóképpen megemlékezni róluk! Mindannyiunk felelőssége ismerni és megismertetni a múltat elődeinkről, utódaink számára, hogy reális képet kapjanak az utánunk jövő generációk. Ennek a missziónak elengedhetetlen feltétele, az értékrend biztos alapja. Hitele mindig annak van, amit a lelkiismeret és (előbb-utóbb) az idő is, igazol. „Arad Golgotáján” kivégzett tábornokaink emlékét is ápolnunk kell.” - nyilatkozta Szeifried Zoltán, aki a Magyar Múlt Megőrző gyűjtőnév alatt, az ország múltját bemutató sorozatának egyik részeként állította össze az „Aradi vértanúk” címet viselő kiállítását, mely november 6-ig tekinthető meg.

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor