KÉK FÉNY
#rendőrgyilkos
#újbuda
#börtön
#elmebeteg
Betegsége miatt nem megy börtönbe az újbudai rendőrgyilkos
​Az ügyészség börtön helyett kényszergyógykezelést kért a férfi ellen, mivel megállapították róla, hogy elmebeteg.

Fürcht Pál főügyész elmondása szerint a támadó férfi betegségének egyik tünete az irracionális téveszme, ez okozta a gyilkosság éjszakáján is a problémát. Mint arról korábban beszámoltunk, január 12-én éjszaka három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy férfi Újbudán, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövés után lábon lőtte, ezután a támadót elfogták. Az egyik rendőr, a 29 éves Baumann Péter olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.

A januári akcióban a XI. Kerületi Rendőrkapitányság öt munkatársa vett részt. Őket – köztük posztumusz Baumann Pétert – „az Újbuda területén elkövetett bűncselekmények felderítésében, az elkövetők elfogásában tanúsított kiemelkedő tevékenységükért és felelősségteljes munkájukért polgármesteri dicséretben részesítette László Imre polgármester” – állt a kerületi önkormányzat korábbi közleményében. A fiatal férfit posztumusz rendőr főhadnaggyá nevezték ki és emléktáblát is avattak a tiszteletére.

A támadó férfi betegségének egyik tünete az irracionális téveszme. Úgy gondolta, a rendőrök miatt veszélyben az élete, ezért elhatározta, hogy akár a megölésük árán is ki kell jutnia ebből a helyzetből. Meg akarta szerezni tőlük a lőfegyverüket is. Ezeket nem sikerült, viszont a dulakodásban a földre került kést igen” – jelentette be sajtótájékoztatón Fürcht Pál főügyész.

Az ügyészség börtön helyett kényszergyógykezelést kért a férfi ellen, mivel megállapították róla, hogy elmebeteg.