AKTUÁLIS
#foci
#Gindele György
#barátságos
Barátságos meccsek, Gyurika emlékére
Tíz évvel ezelőtt, hagyományteremtő szándékkal, a labdarúgás népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltése, illetve a rendvédelmi és kárelhárítási tevékenységben, mentésben közreműködő szervek közötti sportbaráti kapcsolatok erősítése céljából rendezték meg az első Kék Lámpa Nemzetközi Kispályás Labdarúgó Kupát Kisvárdán.

2014-ben azonban, egy sajnálatos esemény miatt, a kupa neve átkeresztelődött. Ekkor tragikus körülmények között, motorbalesetben fiatalon veszítette életét a Kisvárdai Mentőállomás gépkocsivezetője, Gindele György, aki részvevője volt a barátságos labdarúgó tornának. Az ő emlékére, a résztvevő szervek vezetői úgy döntöttek, hogy 2015-től, a torna neve

Ebben az évben június 23-án találkoztak újra a csapatok, a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház szervezésében. Az esős, viharos időjárás miatt a mérkőzések Dögében zajlottak a Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisvárda, a Kisvárdai Rendőrkapitányság, a NAV Kisvárdai Kirendeltsége, a Kisvárdai Polgárőr Egyesület, a Kisvárda Város Önkormányzata, az É-M.o. Közlekedési Központ Zrt. Kisvárdai Forgalmi Üzem, a Kisvárda Mentőállomás, a Felső-Szabolcsi Kórház Kisvárda és az „új, belépő résztvevő”, a Mentésügyért Sz-Sz-B megyében Alapítvány csapatinak közreműködésével.

A barátságos meccsek Leleszi Tibor polgármester köszöntőjével, majd a Gyurika emléke előtt tisztelgő egy perces néma csenddel kezdődött, s a következő eredménnyel ért véget:
I. Katasztrófavédelmi Kirendeltség Kisvárda,
II. Kisvárda Város Önkormányzata,
III. Felső-Szabolcsi Kórház Kisvárda.

Különdíjak:
Gólkirály: Séra István.
Legjobb kapus: Major Attila.
Legtechnikásabb játékos: Fodor András.

A díjazottak érmeket, serlegeket, minden csapat pedig, a Gindele-családtól a Gyurika fotójával díszített pálinkát kapott ajándékba. A jó hangulatú nap végén Szász Károly, a Mentésügyért Sz-Sz-B megyében Alapítvány elnöke bejelentette, hogy jövőre ők lesznek a házigazdái a IV. Gindele György Emlékkupának.

- Friss Média -

fotók: FSZK

További fotók a galériában!