AKTUÁLIS
Balog Zoltán: május 26-án a jövőt választjuk magunknak
Az emberi erőforrások minisztériumának volt vezetője, Balog Zoltán dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselőjének meghívásra érkezett Kemecsére az országjáró fórum részeként tartandó előadásra.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület elnöke, Balog Zoltán a fórumot megelőző sajtótájékoztatón azt mondta hogy május 26-án egy sorsdöntő választára kerül sor. Bár az „EP-választást egy kicsit úgy félre szoktuk tenni”, hisz 12-13 jobboldali politikus rendszeresen bent van az EP-ben, most nagyon nagy jelentősége van a választásnak, hiszen a jövőnkről fogunk dönteni – jelentette ki a volt miniszter. Mint fogalmazott, Európában is szeretnénk azokat a pozitív változásokat elősegíteni, melyek itt hazánkban már sikerrel jártak.

Balog Zoltán a sikeres kormányzás egyik eredményeként a napokban bejelentett első negyedéves, 5.3 százalékos gazdasági növekedést említette. Mint mondta, ez az eredmény képes Magyarországot versenyképessé tenni.

Balog Zoltán fontosnak tarja, hogy az Európai Uniónak olyan brüsszeli irányítása legyen, ahol az állampolgárok érdekeit figyelembe veszik. Balog Zoltán negatív példaként említette a kormány és Brüsszel között folyó, babaváró program körüli vitát. A volt miniszter állítás szerint ezt a programot Brüsszel támadja, nem nézi jó szemmel.

Az elnök úgy fogalmazott, hogy Brüsszel küzdelemben áll a kormánnyal annak családpolitikája miatt. Pedig a polgári kormány nem tesz mást, mint a magyar családok érdekeit képviseli. „A kormány a magyar családok jövőjében látja a megoldást és nem a migráció elősegítésében” – jelentetett ki, megjegyezve: ez egy alapkérdés, amire kihat a május 26.-i választás.

Seszták Miklós, a térség országgyűlési képviselője Kemecséről szólva elmondta, hogy a fórum nem is lehetne jobb helyen, hisz ez a város, amikor munkáról van szó, mindig pontosan tudja, hogy mit kell csinálni. Erre nagyon jó példa, hogy Kemecse élen jár a támogatói aláírások számát tekintve.

„Egy fontos ügyért az ember akkor tud a legjobban kiállni, ha valamit tenni is kell érte. Kemecse érzi, tudja, hogy a május 26-i választásoknak tétje van" – jelentette ki a képviselő.

A sajtótájékoztatót követően több százan vettek részt a település „mozijában” megtartott fórumon, ahol aktuálpolitikai kérdések mellett a migráció veszélyire és annak jelentős hatásaira is felhívta a figyelmet Balog Zoltán.

- FrissMédia -