KÉK FÉNY
Balla Irma fia szíve szerint életfogytot szeretett volna
Mint írtuk előző cikkünkben, a Nyíregyházi Törvényszék délelőtt különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt D.Lajos vádlottat 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ügyben eredetileg 2008-ban Debrecenben emeltek vádat, akkor a sértett fiát, ifj. Schönstein Sándort vádolták édesanyja megölésével. A Debreceni Törvényszék 2010-ben hozott ítéletét - mely a fiú bűnösségét állapította meg - a Debreceni Ítélőtábla hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatását rendelte el. A megismételt eljárásban a Debreceni Törvényszék 2012-ben felmentette a sértett fiát. Ezt az ítéletet 2013-ban a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta.

A mostani ítélethirdetésen jelen volt Schönstein Sándor, aki lapunk kérdésére válaszolva elmondta, hogy „szívem szerint az életfogytot szerettem volna…, de a bíró ítéletét megértem”, hiszen enyhítő körülményeket is értékelt és a következő lépcső a tényleges életfogytiglan után a 15 év - fogalmazott a néhai képviselő fia. A végső szót a másodfokú bíróság fogja kimondani - tette hozzá.


Schönstein Sándor arra kérdésünkre, hogy lesz-e perújrafelvétel az ö esetében - bizonyítottság hiányában mentették fel az alapügyben – elmondta, hogy meg kell várni ennek az ügynek a jogerős befejezést és azt követően lehet kezdeményezni az új eljárást. "Természetesen mindenféleképp kezdeményezni fogom a perújítást, amiben felmentésemet bűncselekmény hiányában kérem kimondani" - emelte ki, majd hozzátette: nagyon várja, hogy ez az ügy végre lezáruljon.

A mai, nem jogerős ítélet szerint

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 39 éves vádlott anyagi gondokkal küzdött, ezért 2017. április 6-án a késő esti órákban a sértett házához ment, azzal a szándékkal, hogy az általa egyedülállónak megismert sértettől pénzt és egyéb értékeket szerezzen. A telek kerítését képező OSB lapokat megbontotta, majd a sértett lakrészének ablakán benézve látta, hogy a sértett a házban egyedül tartózkodik és ébren van. A vádlott a kulcsra nem zárt bejárati ajtón bement és a nála lévő feszítővassal a sértett fejét megütötte. Áldozata az ágyon hanyatt esett, ekkor több alkalommal megütötte az arcát, fejét. Ezt követően a vádlott a feszítővassal a sértett nyakára ütött olyan gégesérüléseket okozva, amelyek azonnali halált eredményeztek.


A vádlott, miután látta, hogy a sértett életjeleket nem ad, magához vette mobiltelefonját, MP3 lejátszóját és 20.000 forint készpénzt, majd egy ronggyal a lakásban megfogott tárgyakról, kilincsről ujjlenyomatát letörölte és a bejárati ajtót kulcsra zárva a helyszínről távozott.

A sértett holttestét a másnap hazaérkező fia találta meg.


- FrissMédia -