KULTÚRA
Gasztro
#Great Taste Awards
#Gasztronómiai Oscar-díj
#Bonbonier Chocolat Manufaktúra
#ecuadori csokoládé
#oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbon
#Forró csokoládé
Az ínyencek a magyar bonbonok után is megnyalják a szájukat!
Oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbonjával és fahéjas forró csokoládéjával nyert díjat a Bonbonier Chocolate manufaktúra a gasztronómiai Oscarnak is nevezett nemzetközi versenyen, a Great Taste Awardson. A különleges csokoládé készítményről Erdélyi Nóra csokoládémester beszélt az InfoRádióban.

Az oolong-málna-rózsa tea ízesítésű bonbont, és a fahéjas forró csokoládét a Great Taste Awardson egy-egy csillaggal díjazták.

"Kétfajta díjazott csokoládéról beszélünk. Az egyik az egy oolong-málna-rózsa teás bonbon, ami egy nagyon különleges, egyedi, fekete tea alapra készült a manufaktúra legnépszerűbb oolong-málna-rózsa teájának a csokoládéval való összekeverésével” -magyarázta Erdélyi Nóra, a nyertes termék készítője.

A Bonbonier Chocolate manufaktúra mesterszakembere a nyertes bonbon készítésével kapcsolatban azt is elárulta, hogy egy tejszínben kifőzött teából készítette el azt az egyedi, sűrű, gazdag ízű krémet, amelyet végül egy kevés ropogós pralinéval hozzáadásával tett izgalmassá. Úgy, hogy az egy olyan ízcsavart vitt be a bonbonnak, ami elnyerte a nemzetközi zsűri tetszését is.

A másik díjnyertes csokikülönlegességről, a fahéjas forró csokiról beszélve Erdélyi Nóra elárulta, hogy váratlanul érte a termék sikere, mivel a Bonbonier Chocolate eddig még egyetlen versenyen sem nyert forró csoki kategóriában.

"A most díjnyertessé vált fahéjas forró csoki egy olyan ecuadori forró csoki, amelyet a hozzáadott plusz fűszeresség bolondított meg különlegesen finom ízűvé. Bevontuk a szemeket fahéjjal és amikor feloldottuk azt forró tejben, az akkor nagyon különleges fűszeres forró csokivá vált" - mondta a szakember. Kiemelte, hogy az ecuadori csoki önmagában is különlegesen karakteres, hetvenhárom százalékos étcsokoládé.

A nemzetközi megmérettetéseken való siker kulcsa ma egyértelműen elsősorban a megfelelő minőségi alapanyagok meglététől függ. Mivel az egymással versengő csokimanufaktúrák teljes mértékben kézzel készítik a termékeiket, így a termékeik közötti versenyt az dönti el, hogy ki milyen minőségű és tulajdonságú alapanyagszemcséket, milyen állagban tud a csokijába belevarázsolni - magyarázta Erdélyi Nóra, a Bonbonier Chocolate manufaktúra csokoládémestere az Inforádióban.

A Great Taste Awards a kiemelt minőségű ízvilág fokmérője

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar-díjaként emlegetnek világszerte. Számos terméket jelöltek a versenyre idén a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriában. A csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hús termékekig, és a borokig. A séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló ötszáz fős zsűri márciustól júniusig kóstolta és értékelte a benevezett termékeket. A szervezők szerint a Great Taste csillagjai és logója tulajdonképpen egy jelzés a fogyasztók felé mindenhol a világon, hogy kiemelkedő minőségű és ízvilágú terméket vásárol.


Forrás: https://infostart.hu/belfold/2023/08/03/nemzetkozi...