KULTÚRA
#mozi
#sci-fi
#Seven Sisters
#hét szerep
#Noomi Rapace
Az év legmeglepőbb sci-fije!
Noomi Rapace hét szerepet játszik!

A Seven Sisters egy olyan jövőben játszódik, ahol a túlnépesedés miatt törvény tiltja, hogy a szülőknek egynél több gyereke legyen.

Sokak nagy bánatára a Prometheus folytatásaként (is) készült Alien: Covenant-ben végül csupán nyúlfarknyi szerep(féle) jutott csupán a tehetséges Noomi Rapace-nak. A svéd színésznő azonban még idén kárpótolhatja az őt sci-fiben látni vágyó rajongóit, ugyanis idén fog mozikba kerülni az első előzete salapján roppant érdekes Seven Sisters (Hét nővér) című thriller, amelyben Rapace hét ikertesót játszik.

A Náci zombik-filmeket és a Boszorkányvadászokat is jegyző Tommy Wirkola filmjében Rapace egymaga fogja alakítani Hétfőt, Keddet, Szerdát, Csütörtököt, Pénteket, Szombatot és Vasárnapot, akik egy olyan jövőben kénytelenek titokban élni, ahol a túlnépesedés miatt törvény tiltja, hogy valakiknek egynél több gyermeke legyen. Ennek ellenére miután világra jönnek, a lányok nagyapjának (Willem Dafoe) valahogyan sikerül elrejtenie őket és megtanítja nekik, hogy civilben mind ugyanannak a Karen Settman nevű nőnek adják ki magukat. Ez úgy csinálják, hogy mindegyikük csakis azon a napon megy ki otthonról, amelyiknek a nevét viseli. A módszer aztán éveken át beválik és a lányok felcseperedve már rutinból tolják, egészen addig, amíg aztán egyszer eltűnik Hétfő. A hat másik testvér pedig nyomozni kezd, hogy megtalálja őt.


A korábban What Happened to Monday? (Mit történt Hétfővel?) munkacímű filmben Rapace és Dafoe mellett a hatszoros Oscar-jelölt Glenn Close is játszik, mint az ikertesókra vadászó gonosz nőszemély.

Az ötletesnek és pörgősnek ígérkező Seven Sisters valamikor az év második felében fog mozikba kerülni.


Forrás: mozi.24.hu

-Friss Média-