KULTÚRA
#Pintér Béla
#Kisvárda
Az életemmel szeretnék énekelni
Kisvárdán adott adventi koncertet Pintér Béla. A Jézussal mélyen elkötelezett énekes interjút adott a FrissMédiának zenéről, családról, hitről.

Már gyerekkoromban is éreztem, hogy lelkem elkezdett olyan húrokon énekelni, amit Istennek köszönhetek - mondta Pintér Béla énekes a FrissMédiának annak apropóján, hogy adventi koncertet adott Kisvárdán. A zenész beszélt a szülői házról, ahol "mióta eszemet tudom, kereszténynek neveltek, gyülekezetbe jártunk, ahol megismerhettem az Urat".

Úgy látja, hogy a színpadon nem is olyan nehéz mosolyogni, a mindennapi életben kell jónak lenni, az az igazi kihívás. A családjáról szólva fiában látja zenei örökösét. "Az egyik reggel énekeltem egy dallamot, nem fejeztem be, de ő egyszerűen folytatta és akkor azt mondtam neki: ez az, erre gondoltam". Feleségéről is szerető szavakkal szólt, aki, ha neki éppen alkotnia kell, inkább elmegy otthonról a gyerekekkel, hogy ő megkomponálhassa az éppen ihletésben lévő zenéjét.

Elárulta leghíresebb számának, a Homokba írvának a történetét is. Ez akkor született, amikor egy konfliktus miatt el kellett hagyja az akkori gyülekezetét. Pintér Béla ennek kapcsán úgy látja "szükséges másnak, de magunknak is megbocsájtani".

A teljes, 17 perces interjút itt tudja megnézni: