AKTUÁLIS
Átadták a körforgalmat Napkoron
Történelmi jelentőségű beruházás - fogalmazott, Pehely Zoltán, Sényő polgármestere pénteken Napkoron, a körforgalmi csomópont átadó ünnepségén. Régi vágya teljesült három településnek, amikor végre tervezési szakaszba érkezett a körforgalom megépítése. A beruházás által több ezer autós és gyalogos élete vált biztonságosabbá.

A megye útjai az elmúlt hat évben robbanásszerű felújítás hullámot éltek meg. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy az előző ciklus fejlesztési miniszterét megyénk adta. Dr. Seszták Miklós kiemelten fontosnak tartotta a megyei úthálózat fejlesztését, biztonságossá tételét. Az akkor elkezdett munka a jelenlegi ciklusban is folytatódik, hiszen a kormány kiemelt célja a vidék fejlesztése, élhetőbbé tétele. Csak az elmúlt évben 20 milliárd forint hazai és uniós forrás állt rendelkezésre útfejlesztésekre megyénkben.

A pénteki átadó ünnepségen jelen volt dr. Seszták Miklós kormánybiztos a térség országgyűlési képviselője, Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, Román István kormánymegbízott, dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere, Mikó Gábor, Nyírtura polgármestere, Pehely Zoltán, Sényő polgármestere és Óvári László, a Magyar Közút megyei igazgatója, valamint a kivitelező cég képviseletében megjelent személyek.



Országosan több, mint 500 kilométernyi út felújítását kezdte meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban. A nagy volumenű program részeként Napkoron is megépült a körforgalom, ami régi álma volt a település lakosságának és a 41-es főúton rendszeresen közlekedőknek szintén. A 4102-es számú út Nyírturát és Nyíradonyt összekötő, több mint kilenc kilométeres szakasza is új aszfaltréteget kapott.



A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Terület- és Településfejlesztési Oeratív program (TOP) keretében körforgalmú csomópont épült a 41-es számú Nyíregyháza-Beregsurány főút és a 4102-es jelű Nyírtura-Nyíradony összekötő út csomópontjában, továbbá megújult a 4102-es számú Nyírtura-Nyíradony összekötő út 9,4 kilométeres szakasza.