KULTÚRA
#mozi
#filmajánló
#premier
#aladin
Aladin legújabb kalandjai
Aladin, egy kicsit másképp - november 10-től a mozikban!


A történet Karácsony napján játszódik. Sam, és legjobb haverja télapónak öltözve Párizs leghíresebb áruházába veszik az irányt, hogy a jelmezük segítségével annyi ajándékot csenjenek el, amennyit csak tudnak. A galád tervüket egy csapat gyermek, akik szüleikre várnak, keresztülhúzza, mert arra kérik Samet, mondjon nekik egy mesét. A gyerekek Aladin történetét szeretnék hallani, amelyre Sam nem pontosan emlékszik. A klasszikus történet alapjain, Sam, Aladin karakterébe bújva egy kalandokban bővelkedő fordulatos sztoriba kezd, ahol a saját életének elemei és a mesebeli Bagdadban történtek érdekes keveréke elevenedik meg. A gyerekek aktív formálói a történetnek, akiknek az ötleteit, javaslatait a télapó jelmezbe bújt Sam kénytelen beleszőni a történetbe úgy, hogy a Mikulásnak mindig igazat kell mondania, sosem hazudhat…

Az Aladin legújabb kalandjai egy kacagtató családi vígjáték a francia stand-up komikusok új generációjának főszereplésével. A Samet megformáló Kev Adams karrierje 2009-ben indult. Az induló tehetséget a Boldogság sosem jár egyedül férfi főszereplője, Gad Elmaleh karolta fel, és meghívta show műsorába, amelynek állandó résztvevője lett és így mára az egyik legismertebb fiatal francia komikusnak mondható. A hazai közönség a Nagytudásúak-filmekből ismerhette meg.


aladin_aladin


Sam fő ellenfelét Jean-Paul Rove alakítja, akit a Piaf, a Hosszú jegyesség vagy a Pódium című filmekből ismerhet a hazai közönség. Alapító tagja a Les Robbins de Bois társulatnak, mely az angol abszurd humor legismertebb francia képviselőjének mondható.

aladin_jaffar


A Dzsint alakító Eric Judor A Csodacsapatból ismert Ramzy Bediával közös show műsorának köszönheti népszerűségét. A két remek komikus A pokoli torony balekjai filmben már a hazai közönséget is szórakoztatta.

aladin_djin


A rendező Arthur Benzaquen, a Franciaországban négy évadon keresztül sikeresen futó Zak sorozat főszereplőjeként vált ismertté. A hazai közönség színészként legutóbb, a Sophie Marceau és Francois Cluzet főszereplésével készült Elemi szerelem című filmben láthatta.



Eredeti cím: Les Nouvelles aventures d’Aladin
Hossz: 107 perc
Országos bemutató: 2016. ősz
Forgalmazó: MTVA (Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap)


Forrás: mediaklikk.hu