SPORT
Labdarúgás
#kisvárda
#várda
#focimeccs
#Diósgyőr
#Acolatse
#Camaj
#Navratil
Ajándék 11-es és tekeréspárbaj a kisvárdai meccsen
A Várda ezúttal a Diósgyőrt fogadta.

Békésen csordogált a meccs, fogadni lehetett volna, hogy 0-0 marad a szünetig. Aztán öt perccel az első félidő vége előtt kapott a DVTK egy ajándék 11-est.

Teljesen ártalmatlan szituációban a 16-os alapvonali bal sarkánál a diósgyőri játékos csinált egy cselt, a kisvárdai védő szolidan odalépett, de még a kontakt megléte sem volt egyértelmű. Ráadásul a DVTK játékosa tovább lépett, egy ütemmel később esett csak el. Nem biztos, hogy direkt, lehet, hogy csak megcsúszott a vizes füvön.
A VAR-bírók kihívták a játékvezetőt, de hosszas nézegetés után maradt az ítélet.
A 11-est szépen begurította a sarokba.

Kisvárda - DVTK 1 - 0

A második félidőben Camaj tudott néha zavart kelteni a diósgyőri védők körében, de a tekerései nem találták el a kaput.
A legnagyobb helyzete egy kontrából a Diósgyőrnek volt. Klimovits teljesen egyedül indulhatott a Kisvárda kapuja felé, mert a Várda egyik védője óriásit hibázva elvétette a labdát.

Aztán egy másik kisvárdai utolérte, és még a 16-os előtt hátulról lökött rajta egy akkorát, amekkora a mai fociban még a semmiség kategória. A diósgyőri pár lépés után esett el, de semmiképp nem lehetett volna büntető. Végül még szabadrúgás sem lett.

A második oldalon Navratil maradt le hajszállal egy beadásról.

A 70. perc környékén volt öt perc, amikor gyönyörűen játszott a Kisvárda. Minden passz saját emberhez ment, az ellenfél 16-osánál meseszépen adogattak sokáig, de nem lett igazi nagy helyzet belőle.

Utána Camaj kapott egy szép labdát, de sajnos erőt most se tudott tenni a lövésbe. Ő akkor tudna jó támadó lenni, ha fifikás megoldásai mellett pontosabb és főleg erősebb lövésekre is képes lenne.

Aztán az ajándék 11-es után ajándék szabadrúgást is kapott a DVTK, pont a kapuval szemben, 18 méterről.
A csereként beállt diósgyőri Acolatse gyönyörűen tekerte a bal sarokba, viszonylag laposan. Vagy a sorfalat kellett volna jobban beállítani, vagy védeni illett volna, de a félmagas rúgás megpattant a kapu előtt, így ez nem sikerült.

Kisvárda- DVTK 2-0.

Elton-Ofoi Acolatse aztán még egyszer villant (ez a teljes neve, megnéztem a jegyzőkönyvön), és megmutatta, hogy ballal is tud tekerni. Ám ezúttal a 18 méteres, kicsit jobbról rátekert labda a kapufán csattant.

Ezután minden mindegy alapon jött előre a Várda, és a rendkívül agilis, szerethetően, látványosan játszó Camaj végre a szokásos tekerésével gólt szerzett. Bal oldalon tört előre, egy visszahúzós csel után jobbal a kapu bal sarkába tekert. Ez is félmagas, lepattanó lövés volt, az ilyeneket nehéz kifogni.

Kisvárda - DVTK 1-2.

De már csak egy perc volt ekkor hátra a hosszabbításból, úgyhogy ez maradt a végeredmény.