AKTUÁLIS
#idősek világnapja
#Idősek Otthona Kisvárda
#szépkorú
Ahol egész évben világnap van
Már hagyománnyá vált a kisvárdai Idősek Otthonában, hogy évente egy alkalommal, október elsején, műsorral és vendégséggel fejezik ki megbecsülésüket és szeretetüket azok iránt, akik hosszú, munkában töltött évek után, köztük töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket.

„Fontosak az ünnepek, az ilyen pillanatok. Nálunk minden nap idősek világnapja van, hiszen egész évben kiemelt feladatunk, hogy lehetővé tegyük számukra az öregkorhoz méltó életet. Vigyázni kell rájuk, segíteni kell őket, hogy örömteli életet élhessenek. Tiszteletünk magába foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket. Szükségünk van mindarra a sok élettapasztalatra, arra a higgadt bölcsességre, amivel csakis ők rendelkeznek, és a türelemre, elfogadásra, ahogy tanítanak, nevelnek bennünket.” - nyilatkozta Csuka Sándorné, szakmai egységvezető.

Az ünnepségsorozatot a Szent György Görög Katolikus Általános Iskola diákjai és pedagógusai nyitották Pindzsu István atya kíséretével, akik több évtizede már minden évben szívhez szóló műsorral és gazdag gyümölcskosárral kedveskednek az intézmény lakóinak. Az idősek világnapja alkalmából Nagy Józsefné alpolgármester szívhez szóló, kedves szavakkal köszöntötte a szépkorúakat, miután ők és gondozóik közös műsorral, versekkel és humoros idézetekkel szórakoztatták a közönséget.

A délelőtti programokat terített asztal melletti kellemes beszélgetéssel zárt, a finom süteményeket a Várda- Linzer Bt. ajánlott fel. Délután lázas készülődés folyt a konyhában, készült ugyanis az ünnepi vacsora, terítéken a megunhatatlan, örök kedvencekkel: húsleves csigatésztával és töltött káposzta. Az este jó hangulatú, vidám ünnepléssel zárult.

- Friss Média -