INTERJÚ
#Nagy Sándor
#sztár
#szavazás
#interjú
#Fényeslitke
#Kisvárda
#Besi
A sztár, aki imád hazajárni - interjú Nagy Sándorral
Nagy Sándort választották Önök, az olvasók szavazásunkon a megye legnagyobb sztárjának. A színész azt mondja: nagyon örült, amikor ezt megtudta. Egy barátja hívta fel a figyelmét rá, hogy elindult a szavazás. Meglepődött és meghatódott, nem számított az eredményre, hisz nagyszerű művészek sorára lehetett voksolni. Köszöni és nagyon megtisztelőnek tartja.

Nem könnyű időpontot egyeztetni Nagy Sándorral: próbák, előadások, interjúk teszik sűrűvé a 38 éves színész napját. Beszélgetésünk után a Meseautó felújító próbájára siet a Madách Színházba, aztán előadás lesz.

- Sok minden van hála istennek - van Madách, van a Játékszín, van Fórum Színház, aztán az Orfeumban az Apád F...üle vacsoraszínház Elek Ferivel, Fenyő Ivánnal, Adorjáni Bálinttal. Veresegyházon rendeztem Neil Simon Pletykafészek című darabját, amiben játszom is.

- A rengeteg feladat között van-e ideje arra, hogy néha hazamenjen? Még ma is "haza" Önnek Fényeslitke és Kisvárda?

- Persze, a szüleim ott élnek. Most voltunk otthon, a bátyám családja meg én, Mindenszentekkor egy-két napot és az nagyon jó volt. Valamikor két-három hónap is eltelik, amíg haza tudok menni. Most viszont a hónap végén lesz egy fellépésem Záhonyban, valószínűleg akkor is otthon maradok egy estére. Karácsonykor is hazamegyek, igyekszem minél többször ezt tenni. Nagyon szeretek otthon, a legjobb barátom is Kisvárdán él, vele napi kapcsolatban vagyok.

- Záhonyban milyen fellépés lesz?

- Egyházi jótékonysági műsor.

- Ön a Besi diákja volt. Milyen emlékek kötik Kisvárdához?

- Igazából imádtam a gimnáziumot, már csak azért is, mert 37-en voltunk az osztályban, ebből 7 fiú és 30 lány.

- Kényeztették?

- Igen. Nekem két osztályfőnököm is volt, Rátótiné Fekete Gyöngyi másodikig, aztán Silló Katalin. Ő csodálatos tanárom, barátom meg pótanyám volt, ennél jobbat nem is kívánhattam volna. Az osztályom is nagyon-nagyon kiváló volt. Alig hittem el, amikor az idén már a 20 éves érettségi találkozót kezdték szervezni. Ugyan fellépésem volt Pest mellett, kevés időt tudtam ott tölteni velük, de mindig öröm, ha találkozunk. Olyan, mintha tegnap érettségiztünk volna, semmi nem változott a viszonyokat illetően.

- Tartják is a kapcsolatot?

- Nem mondom azt, hogy intenzíven. De most például volt szombaton egy fellépésem Vaján és az egyik volt osztálytársnőm, aki ott él, felhívott is, hogy szeretettel várnak hozzájuk.

- Azt mondja, a kapcsolatok terén szinte semmi nem változott a 20 év alatt. És a városban?

- Nagyon sokat fejlődött Kisvárda, én azt látom. A DoktoRock miatt évente megfordulok ott, előadásokat csinálunk. Most legutóbb a játékszínben a Szente Vajk barátom által rendezett Tied a világ című zenés társasjátékot rendeztem ott, a művelődési házban és játszottam is benne. Nagy örömünk volt, mert az őstag doktorockosok közül is nagyon sokan tudtak benne szerepelni és ez mindig nagy öröm, amikor találkozunk. 26 éves a DoktoRock, én 97 óta vagyok benne aktívan és nagy szívügyem ez.

- Milyen új feladatok várják a közeljövőben?

- Jövőre lesz három bemutatóm, a Madách Színházban a Liliomfi márciusban. Szintén madáchos produkció a Ne most, drágám februári kezdettel, illetve Szente Vajk barátom írt egy darabot Legénybúcsú címmel és az a Játékszínben megy majd, júniustól.

- Sok sikert kívánunk hozzá!

- FrissMédia -