AKTUÁLIS
A Szociális Munka Napján Géberjénben köszöntötték a civileket
A szociális munka napja alkalmából tematikus napot tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum Géberjénben a "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesülettel közösen.

Az eseményen Kiss András, a Civil Információs Centrum operatív igazgatója köszöntötte a fiatalokat és bemutatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum tevékenységét, valamint méltatta azokat az embereket, akik szabadidejükben a közösség szervezésére fordítják energiáikat. Kiemelte, hogy vannak olyan civil szervezetek, amelyek a szociális területen sokrétű munkát végeznek, intézményeket tartanak fenn, több száz emberről gondoskodnak és nagyon sok embernek adnak munkát. Megköszönte a géberjéni "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesületnek, hogy helyet biztosítottak a mai esemény számára és a tematikus nap keretében munkájukat közelebb viszik a felnövekvő nemzedékhez. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, mint a "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesület alapítója, aki korábban szociális munkásként dolgozott, köszöntötte a megjelenteket és az irgalmas szamaritánus bibliai történetén keresztül mutatta be a szociális tevékenység szépségeit. A fiatalokat arra biztatta, hogy kapcsolódjanak be ebbe a munkába. Amennyiben megtetszik az itt végzett tevékenység, önkéntesként is várják őket vissza - tette hozzá.

Bodzán Enikő intézményvezető a "Jót s Jól" a Szatmári Kistérségben Egyesület munkáját, az itt működő intézményeket mutatta be előadásában és ismertette azokat a tevékenységeket, amelyekbe a nap folyamán lehetőség lesz bekapcsolódni, az itt dolgozó kliensekkel közös munkát végezve. Készítettek száraztésztaféléket, műanyag koszorúkat és virág dekorációkat, betekintést nyerhettek a hidegen sajtolt tökmagolaj készítésének folyamataiba. Végül a résztvevők egy szocioséta keretében meglátogatták a Jékey Kúriát és parkját, az Erdei Iskolát valamint a nagyecsedi „Jót s Jól” a Szatmári Kistérségben Egyesület második telephelyét.