AKTUÁLIS
#koronavírus
#bíróság
A járvány miatt segítik a 14 év alatti gyermeket nevelő bírósági dolgozókat
Rendkívüli ítélkezési szünet lépett életbe a bíróságokon a koronavírus-fertőzés miatt - közölte portálunkkal dr Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke.

Az általános iskolák, óvodák és bölcsődék megváltozott működésére tekintettel a 14 év alatti gyermeket nevelő bírósági dolgozók - a távmunkával összefüggő további intézkedésig - mentesülhetnek a munkavégzési kötelezettségek alól. Az ügyfelek a rendkívüli ítélkezési szünettel összefüggésben további információkat a bíróságok központi honlapján, valamint az ítélőtáblák és a törvényszékek honlapján kaphatnak - tudatta az OBH.

Dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Nyíregyházi Törvényszéken és a hozzá tartozó járásbíróságokon március 16-ától a kitűzött tárgyalások elmaradnak. Az új tárgyalási időpontról az ügyfeleket egyedi értesítésben tájékoztatni fogják.

Az ítélkezési szünet alaphelyzetben a büntetőügyekre nem vonatkozik, de mint megtudtuk: a jelen helyzetben a vádlottak be sem léphetnek a törvényszék ajtaján. Kérdéseinkkel megkerestük a törvényszék sajtóügyeletét, választ holnapra ígértek.