AKTUÁLIS
#Hülvely István
#Sóstó Resort Spa & Conference Hotel
A Hunguest Hotels Zrt. üzemeltetheti az új négycsillagos nyíregyházi szállodát
Aláírták a novemberben nyíló nyíregyházi Sóstó Resort Spa & Conference Hotel üzemeltetői szerződését a Hunguest Hotels Zrt., Nyíregyháza önkormányzata valamint a Sóstó Zrt. képviselője Nyíregyházán.

A 4 milliárd forintból épülő négycsillagos, superior besorolású szálloda a nyíregyházi önkormányzat és a helyi élményfürdőt üzemeltető önkormányzati vállalat közös beruházása. A Sóstó Resort Spa & Conference Hotel alapterülete 9 ezer négyzetméter lesz, a szállodában 122 szobát alakítanak ki. A hotel éttermét 195 férőhelyesre tervezték, konferenciaterme 200 fő befogadására lesz alkalmas.

A ma aláírt 10 évre szóló szerződés - ami 5 évvel hosszabbítható - szerint a Hunguest Hotels évente 120 millió forint koncessziós díjat fizet. A szerződés értelmében ezen felül az üzemeltető 30 százalékos jövedelemarányos díjat is fizet a tulajdonos önkormányzatnak.

A koncessziós üzemeltetésre kiírt hirdetmény iránt három pályázó érdeklődött, közülük egyedüliként a Hunguest nyújtott be érvényes ajánlatot, így a szállodalánc nyerte el a tíz évre szóló üzemeltetési jogot, öt év opciós meghosszabbítási lehetőséggel - közölte a városvezető.

Hülvely István, a Hunguest Hotels vezérigazgatója elmondta, a szerződés tíz éve alatt a Hunguest 1,2 milliárd forintot fizet az önkormányzatnak havi részletekben, emellett vállalta a szálloda eszközállományának felújítására fordítható fejlesztési alap létrehozását is.