AKTUÁLIS
#Aqua Cinema
#csúszdapark
#fürdő
#fejlesztés
A csúszdapark csak az első attrakció a kisvárdai Aqua Cinemában
A kisvárdai Várfürdő fejlesztésének első ütemében nyitotta meg kapuit a víz szerelmeseinek a 16 pályás csúszdapark, amely a második legnagyobb hazánkban. De ezzel nem fejeződtek be a fejlesztések - mondta el az üzemeltető a FrissMédia kérdésére.

Mint megírtuk, a Várfürdő ez év januárjában zárta be kapuit, hogy kezdetét vegye egy nagyszabású beruházás.

A kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztés első, kézzelfogható eredménye, hogy két hete megnyitotta kapuit a 16 pályás csúszdapark, az 50 méteres sportmedence és két, ideiglenesen kialakított termálmedence. A nyitást megelőző egy hónapban feszített tempóban folytatta a munkát a kivitelező, hogy az előrejelzett hőségre tekintettel legalább a csúszdaparkot egy medencével együtt a nagyközönségnek át tudják adni.

Nem várt, óriási érdeklődés követte a nyitást

Mind a határon túli, mind a hazai érdeklődés hihetetlen mértéket öltött, volt olyan, hogy biztonsági okokból nem lehetett több látogatót beengedni a strand területére (szigorú szabályok kötik az üzemeltetőket – a szerk) és valószínűleg a helyi lakosoknak nyújtott extra kedvezmény is jelentősen növelte a látogatólétszámot.

A fejlesztések folytatódnak

A 2019-es szezonra már teljes kapacitással nyitja ki kapuit az Aquva Cinema, hiszen az építkezés nem állt le. A kivitelezők jelenleg teljesen új bébi, gyermek és felnőtt medencék építését végzik, de emellett egy új főépület is az építkezés része.

A fejlesztés második ütemében megépül egy 170 négyzetméteres gyermekmedence a picuroknak 10-25, a nagyobbacskáknak 25-40 centiméteres vízmélységgel. A fürdő területén egy kifejezetten csendes, relaxációs zónát is kialakítanak. Az új, 443 négyzetméteres csendes élménytérben pezsgőágy, hidromasszázs, valamint masszázsöblök lesznek.

A 240 négyzetméteres hullám- és a 380 négyzetméteres hangos élménymedence az aktív mozgást kedvelők minden igényét ki fogja elégíteni, hisz lesz benne hidromasszázs, pezsgőlevegős barlangokkal. A csendesebb kikapcsolódásra vágyóknak 40 négyzetméteren alakítanak ki ülő termálmedencét.

A beruházás egy olyan, országhatáron túlnyúló hatású fejlesztést jelent, melynek révén az Aqua Cinema Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nevezetessége, minden korosztály számára kiemelkedő vonzerőt biztosító attrakciója, a térség idegenforgalmi fejlesztésének bázisa lehet.

Az új fürdőkomplexum átadása után nemcsak a városból és annak vonzáskörzetéből, hanem az ország távolabbi részéből és külföldről is Kisvárdára látogatnak az emberek, hogy élvezzék a rendkívül látványos, egyedi és komplex szolgáltatásokat.

- FrissMédia -