KÉK FÉNY
#baleset
#megyénk
#tűzoltók
A csendes hétvégét követően húzós napjuk volt a lánglovagoknak
Az erős szél, több szabadtéri tűzeset, balesetek adtak feladatokat megyénk tűzoltóinak szerdán. Dudás Szilvia, a katasztrófavédelem szóvivője a FrissMédiát több esetről is értesítette.

Teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi szerdán Mátészalkán. A mátészalkai hivatásos tűzoltók oltották el lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Beszterec külterületén 10 hektáron kukoricatarló kapott lángra. A kisvárdai hivatásos és az ibrányi önkormányzati tűzoltók avatkoztak be kettő „D” sugár, kéziszerszámok és puttonyfecskendővel segítségével.

Petneházán a Liliom utcában egy lakóház kéményében izzott a korom. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el az izzó részeket. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szerdán, az nagy erejű szél miatt több alkalommal avatkoztak be Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói veszélyesen megdőlt fa, valamint leszakadt faág miatt.

Márokpapinál egy fa forgalmi akadályt képezve az úttestre, Tivadarnál egy ingatlanra dőlt. Mindkét esetben a tarpai önkéntes tűzoltók avatkoztak be motoros láncfűrész segítségével.

Egy 10 méter magas fűzfa 6 méteres ága hasadt le Nyíregyházán, a Fészek utcában szerda délután. Az ág veszélyeztette a forgalmat, valamint a környező parkoló autókat. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

A nyírbátori hivatásos tűzoltók Ófehértó és Nyírgyulaj, a nyíregyházi hivatásos tűzoltók Tiszanagyfalu és Virányos, a baktalórántházi hivatásos tűzoltók Baktalórántháza és Nyírkércs, a mátészalkai hivatásos tűzoltók Jármi és Őr, az ibrányi önkormányzati tűzoltók Szabolcsnál, az újfehértói önkormányzati tűzoltók Újfehértónál, a vásárosnaményi önkormányzati és a csarodai önkéntes tűzoltók Csaroda és Hetefejércse között avatkoztak be, ahol nagy méretű fa dőlt az úttestre és forgalmi akadályt képezett. A beavatkozók minden esetben motoros láncfűrésszel és kézi erővel szüntették meg az akadályt.

Penyigén, Nagydoboson és Beregdarócon kidőlt fa villanyvezetéket szakított le. A mátészalkai hivatásos, a fehérgyarmati hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Személygépkocsi tetejére szakadt egy faág a 41-es számú főút 19. kilométerszelvényénél. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kézi erővel avatkoztak be. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Telefonoszlopot döntött ki egy teherautó Tarpán, amely egy lakóházra dőlt szerdán délelőtt. A tarpai önkéntes tűzoltók avatkoztak be, akik az oszlopot eltávolították a lakóházról. Személyi sérülés nem történt.

Kisvárda és Kékcse között a szalagkorlátra dőlt egy fa, Gulácson egy parókia udvarán lévő 15 méteres fenyőfa csúcsa tört le és az udvaron lévő villanyvezetékre dőlt. A kisvárdai és a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók motoros láncfűrész segítségével avatkoztak be.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház és egy hozzá épített fa szerkezetű tároló szerda este Tisztabereken a Kossuth utcában. A tűz átterjedt az udvaron tárolt fa és fém hulladékra, illetve egy személygépkocsira is, valamint a szomszédos lakóház stablondeszkái körülbelül egy négyzetméteren megégtek. A nyolcvan négyzetméteres épületből egy gázpalackot is kihoztak a beavatkozók. A mátészalkai hivatásos és a csengeri önkormányzati tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Fotó. FrissMédia/archívum - illusztráció