AKTUÁLIS
#ballagás
#Bessenyei György Gimnázium
A 2020-as ballagás emlékezetes volt a Besiben
Nem tarthattak hagyományos ballagást a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban. A tanárok és szülök azonban nem engedték el az ünnepet és megtartották a járványballagást a Besiben.

185 búcsúzó diák, a tantestület, és a meghívott vendégek vehettek részt a a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium sajátos ballagásán. Nem volt séta és tömeg hiszen a járványhelyzet miatt bizonyos korlátozásokat muszáj volt betartani. Ráadásul az időjárás miatt a tornateremben zajlott az ünnepség.

A város honlapjának beszámolója szerint (amelyben a díjazottakat is megtalálja) a gimnázium címerének színeivel díszítették a tornatermet. Az ünnepséget élőben közvetítették, hogy a rokonok is "részt vehessenek". A diákok a hagyományos ballagó-tarisznya mellé egységes, almazöld szegfűvel kedveskedtek a végzősöknek.

Az ünnepi beszédet Bíró Gábor igazgató mondta. Az iskolát 27 éve vezető szakember szólt a digitális oktatás sikerességéről, a járványhelyzet-okozta iskolabezárásról, a „maszkos” érettségiről is. Kiemelte: minden rosszban van valami jó is és az árnyék-fény típusú ellentétek a végig fogják kísérni az életet.

A 11. évfolyam nevében Hajdú Kamilla búcsúzott, a végzősök gondolatai hárman mondták el: Deák Dorka Gabriella, Pázmán Linda, valamint Matus Attila. Balázsi Kinga pedig énekelt. A ballagáson az osztálytitkárokat is még egy utolsó feladat várta: ők tűzték fel osztályaik királykék szalagjait az iskola zászlójára.