AKTUÁLIS
A 101 éve született dr. Béres Józsefre emlékezett Kisvárda - videó
​A Záhonyban született Széchenyi-díjas kutatóra, a Béres Csepp megalkotójára emlékeztek ma Kisvárdán. Dr. Béres József 86 évesen, 2006-ban halt meg. A lokálpatrióta kutató századik születésnapja alkalmából 100 darab "Béres József 100" emlékplakettet készíttetett a család.

Az emlékplakettet olyan emberek kaphatják meg, akik személyesen is ismerték Béres Józsefet., "ismerték és kölcsönösen tisztelték egymást"

A ma a Kisvárdai Várday István Városi Könyvtár épület falán elhelyezett emléktábla szűkkörű koszorúzásán három kisvárdai közéleti személy, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, Leleszi Tibor polgármester, valamint Marczinkó István a TIT Jurányi Lajos Egyesület elnöke vette át az emlékplakettet.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője a koszorúzáson kezdeményezte, hogy a kutató tiszteletére egész alakos köztéri szobrot állítsanak Kisvárdán.

Béres Józsefet a Történelmi Vitézi Rend 2005-ben, 85. életévében a második világháborús érdemei alapján tagjai közé fogadta.

Béres József 1972-ben alkotta meg a nyomelemeket komplex formában tartalmazó humán gyógyászati készítményt, amelynek a Béres Csepp nevet adta. 1972 és 1986 között a küzdelem időszaka következett. Politikai és szakmai indulatok övezték a Béres Cseppet. A hatóságok börtönnel fenyegették id. dr. Béres Józsefet, ha terjeszti a készítményt. 1975-ben kuruzslás vádjával bűnvádi eljárás indult ellene. 1976-ban megtörtént a készítmény szabadalmi bejelentése. 1978-ban társadalmi nyomásra a Herbária forgalmazni kezdte a Béres Cseppet. 1989-ben a készítmény forgalmazására megalakult a Béres Részvénytársaság.

2000-ben a Béres Cseppet hivatalosan is gyógyszerré nyilvánították, az immunrendszer működésének, a szervezet ellenállóképességének támogatására ajánlják, valamint kiegészítő terápiaként tumoros betegségben szenvedők általános állapotának, közérzetének javítására.

A feltaláló rendkívüli szellemi örökségét a Béres Gyógyszergyár elnökeként fia, ifj. dr. Béres József viszi tovább. Ma már a Béres család 3. generációja is aktívan részt vesz a cég munkájában, irányításában. Abban a páratlan szellemiségben folytatják munkájukat, melyet id. dr. Béres József hagyott örökségül családjára, és a Béres névvel fémjelzett vállalatcsoportra.