KULTÚRA
Programok
50 kilométeres kihívás Kisvárdán
A Kisvárda és Környéke Bringások szervezésében Vass József és Varga Norbert november 24-én vasárnap reggel kilenckor 50 kilométeres távú "50 KM Challenge" elnevezésű jótékonysági futásra invitálják az érdeklődőket.

Vass József portálunknak azt mondta, hogy ez egy egy különleges futórendezvény, ami Kisvárda főteréről indul, a cél Sátoraljaújhely főterére. Abban bíznak, hogy a kihívásra nagyon sok futótársat meg tudnak mozgatni. Az esemény jótékony célt szolgál, ezért nevezési díj helyett részvételi támogatás lesz, ami azt jelenti, hogy a résztvevők döntik el, mennyit ajánlanak fel. Az így befolyt összeget egy közösen kiválasztott célra vagy intézménynek adományozzák a szervezők.

A futáshoz bárhol és bármekkora távra lehet csatlakozni. A futókat kerékpárral is lehet kísérni, de arra is lehetőség van, hogy Sátoraljaújhely előtt az utolsó 5, 10, 15 kilométeres szakaszt futják együtt az arra vállalkozók.

Az útvonalon kísérőkocsi is lesz - a feladata, hogy a teljes távot futóknak biztosítsa a frissítőket és csereruházatot. A futás tempója 6 perc kilométerenként, ami egy közepes kocogásnak felel meg.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők, akár a rajthoz, biztatni, akár futni. És az is jól fog esni, ha Sátoraljaújhelyen a befutónál várják a kihívás teljesítőit.

Az útvonal ITT látható.

Fotó: FrissMédia/archívum