PUZZLE
#narancs
#dekoráció
#díszítés
#lélegzetelállító
#szegfűszeg
5 lélegzetelállító dekoráció illatos narancsból – így készítheted el őket
A narancs kiváló alapanyag, ha az ünnepi dekorációról van szó. Olcsó, könnyen beszerezhető, sokféleképp variálható, jellegzetes illata pedig betölti az egész lakást. Ha szeretnél te is narancsot használni a díszítéshez, de nincs ötleted, hogyan, jó helyen jársz – cikkünkben narancsos DIY-megoldásokat mutatunk.

Rendhagyó kopogtató

A szárított narancsot kopogtatód készítésekor is sokrétűen felhasználhatod.

Kombináld örökzölddel és fagyönggyel, hogy ilyen különleges, vidám koszorúd legyen, amely asztali díszként és a bejárati ajtón is remekül mutat.

Tuja- vagy fenyőágból készült alapot válassz, és arra kötözd rá vékony cérnával, damillal az alapanyagokat, vagy rögzítsd őket ragasztópisztoly segítségével.

A narancsnak köszönhetően nem csak szép, hanem illatos is lesz a végeredmény.

Fahéjas füzér

Ez a csodás füzér időigényes, és jó sok fahéj is kell hozzá, de az eredmény miatt megéri a befektetett energia, hiszen egy igazán rendhagyó, mutatós dekorációt kapsz.

A szárított narancson és fahéjakon kívül még egy vékony zsinór kell hozzá.

Ezt a madzagot kell átbújtatnod a fahéj rudakon, majd háromszögeket formálni belőlük, és aztán a fotón látható alakban összeilleszteni őket.

A fahéj alakzatokkal váltakozva fűzd fel a szárított narancsszeleteket is.

A füzér önmagában is nagyon mutatós, égősorral kombinálva pedig még ünnepibbé teheted, és akár a karácsonyfát is díszítheted vele, vagy beépítheted a kültéri dekorációba.


Illatozó tál

A narancs szegfűszeggel való kidekorálását sokféleképp lehet variálni – elrontani egyszerűen képtelenség.

Gondos tervezéssel pedig akár ilyen csodaszép kompozíciót is készíthetsz ennek az egyszerű technikának a segítségével.

Tollal rajzold elő a mintákat, amelyeket szeretnél viszontlátni a narancsokon, majd krumplihámozó hegyével vájd ki a kontúrokat, és szúrkáld a kívánkozó helyekre a szegfűszegeket.

A feldíszített narancsokat helyezd el egy szép tálon, és rakj köré diót, fenyőágat – kész is az illatozó asztali dísz, amely egycsapásra karácsonyi hangulatot varázsol otthonodba!

Egyszerű ablakdísz

A kevesebb néha több – ez természetesen igaz a karácsonyi dekorációra is.

Ha valami letisztult, mégis különleges díszt szeretnél ablakaidra, készíts egyszerű narancsfüzért.

Ehhez legjobb, ha eltérő méretű narancsokat választasz, amelyeket szeletelj minél vékonyabbra, majd sütőben vagy akár radiátoron szárítsd ki őket.

Ha kész vagy, a narancsszeleket a széleiknél fogva kösd össze úgy, hogy a kis- és nagyméretű szeletek váltakozva legyenek.

Ha kész a füzér, nincs más dolgod, mint lelógatni az ablak tetejéről.


Díszítsd vele a fát is!

Ha idén a fát is szeretnéd természetes alapanyagokból készült díszekkel felöltöztetni, a szárított narancs is jó választás.

Amellett, hogy a színe miatt kiválóan mutat az örökzöldön, a narancs- és fenyőillat keveredése még ünnepibbé teszi a hangulatot.

A kiszárított narancsszeletekre köss madzagot, majd aggasd fel a fenyőfára őket.

Fahéjjal, valamint fehér és piros bogyókkal kombinálva csodás lesz az összhatás.


-Friss Média-

Forrás: bien.hu