AKTUÁLIS
48 év után Nyírlövőn találkoztak
A falunapok a számvetés és a buli mellett egy-egy osztálytalálkozóra is alkalmat adnak. Nyírlövőn tegnap ilyen találkozóba csöppentünk bele. Bár a létszám az idők elteltével egyre kisebb lett, a mosoly az arcokon mit sem vesztett a 48 évvel ezelőtti üdeségből.

A nyírlövői általános iskolába járt 1963 és 1971 között 23, reményekkel teli ifjú leány és fiú. Tegnap 48 év után heten a nyírlövői falunapon találkoztak, hogy a rég feledett iskoláséveket felelevenítve, az idő múlását sutba dobva bulizzanak egyet.

1967-ben még önálló tanácsú község volt Nyírlövő 819 lakossal és 200 házzal. A falu ekkor a kisvárdai járáshoz tartozott - 9 kilométer-re tőle, Kisvárdán volt a legközelebbi vasútállomás.

Egyébként a falunap már reggel kilenckor kezdetét vette a kispályás focival. Volt forgatag, középpontjában a körhintával. Persze felléptek a helyi iskola csemetéi és a nyugdíjasklub is tartogatott meglepetést a közönség számára. Az üstökben vadpörkölt, a sütőkben debreceni páros főtt, a finom étkekhez a talpalávalót Pintér Timi és V-Zoy szolgáltatta.

Volt még tombola és az est fénypontjának számító, nagyszabású tűzijáték, amit hajnalig zenés mulatság követett Zagyi Sándorral.

A rendelvényen jelen volt dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője is, aki egyeztetéseket folytatott a település fejlesztésről Durbák Ferenc polgármesterrel.

- FrissMédia -