AKTUÁLIS
#Csillag-közi Óvoda
#kisvárdai óvoda
#Seszták Miklós
#óvodások
#születésnap
30 milliós ajándék a 30. születésnapra
Dupla ünnepre gyűltek össze a kisvárdai Csillag-közi Központi Óvodában a városi és kulturális intézmények vezetői, az intézmény volt és jelenlegi dolgozói, az óvodát támogató vállalkozók, és az ide járó gyermekek és szüleik.

Fotó: Szabó Sándor

A 30 éves fennállását ünneplő intézmény Kisvárda óvodái közül a legnagyobb, melyben az elmúlt öt évben számos fejlesztés valósult meg. Például, mára már a tornaterem mellett, egy salakos futópályával körbevett kisméretű pálya is szolgálja a gyermekek mindennapi mozgásigényének kielégítését, valamint lehetőséget ad az évek óta működő Bozsik foci program megvalósítására is.

A hatalmas területen elhelyezkedő parkosított udvar eszközkészlete pályázati forrásból újult meg, illetve nemrégiben készültek el az új, színes babaházak is, önkormányzati, költségvetési forrásból. Az udvar, a zöld övezet folyamatos alakítása, parkosítása, általában szülői támogatással, vállalkozói segítséggel, valamint a városi Intézményműködtető Nonprofit Kft. dolgozóinak közreműködésével valósult meg. Évek óta rendszeres támogatója az óvodának Major Tamás önkormányzati képviselő, Bacsó István, Bodnár József és Terjék Tamás vállalkozók, Varga Lajos szülő, illetve a Jázmin Kertészet.

A születésnapi ünnepségre pedig ajándék is dukál, melyet Seszták Miklós (Fidesz-KDNP) nemzeti fejlesztési miniszter adott át. Az ajándék pedig egy, a csoportokból megközelíthető fedett terasz, mely alkalmas arra, hogy a kicsik minden időjárási körülmények között, szabad levegőn tartózkodhassanak.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter - fotó: Szabó Sándor.

Seszták Miklós ünnepi beszédét egy személyes emlékkel kezdte, melyben örömmel emlékezett vissza arra a napra, amikor évekkel ezelőtt feleségével először érkeztek meg a Csillag-közi Óvodába:
„Első gyermekünk, Sára lányunk kezét fogva, az óvodai nevelésbe adó szülőkként egyszerre éreztünk kíváncsiságot és aggodalmat. Izgultunk, hogyan érzi majd magát nélkülünk, fel találja-e magát, lesznek-e barátai… A folyosón szembe jött velünk Kati néni, gyerekek vették körül, ő pedig kitárta a karjait és Sára röpült felé. Innentől tudtuk, hogy nagyon jó lesz „csillagközisnek lennünk”. Mert csillagközisek lettünk mi is szülőkként, tagjaivá váltunk az óvoda közösségének. És csillagközisnek érzem magam ma is, pedig a lányaim nemcsak az óvodából, de már a gimnáziumból is elballagtak.” - mondta a kormánypárti országgyűlési képviselő, majd az avató, nemzeti színű szalag átvágása előtt hangsúlyozta:
„Az óvodák, iskolák építésével, fejlesztésével Magyarország jövőjét építjük. A ma gyermekei alkotják majd a jövő Magyarországát: nemzetünk fontossági listáján a gyermek az első. A Magyar Kormány felelősnek érzi magát a nemzet valamennyi gyermekéért, valamennyi családjáért, ezért elkötelezetten támogatja a fejlesztéseket. Kívánom, hogy a harminc éves, immár ezzel a csodaszép terasszal kibővült óvoda minden kis és nagy csillagközisnek még sok-sok örömet, boldog pillanatokat nyújtson!”

Fotó: Szabó Sándor

A történelmi egyházak helyi képviselői megáldották az új teraszt, amely a Belügyminisztérium által kiírt pályázat elnyerésével, Kisvárda Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg közel harminc millió forintból.

- Friss Média/DéGé -

További fotók a galériában.