AKTUÁLIS
30 diák jutott tovább a KicsiNagykövet verseny döntőjébe
A Magyarság KicsiNagykövete verseny célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra.

Az országos verseny előtt, elsőként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendezik meg a műveltségi, kreatív és kincskereső feladatokkal színesített versenyt. A közel 700 jelentkezőből 30 diák jutott tovább a döntőbe, ők ma Kisvárdán adtak egymásnak 'randevút'. Meglepetésből is kijutott bőven, hisz' Tóth Roland kisvárdai születésű színművésszel is találkozhattak a résztvevők. A hab a tortán egy-egy családi belépőjegy az Aquacinema Kisvárda - Élményfürdő, csúszdapark, wellness belépő jegy volt, amit a fűrdőkomplexum ajánlott fel.

Stábunknak a verseny fővédnöke, dr. Seszták Miklós kormánybiztos a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, valamint a verseny ötletgazdája, Strak Mária nyilatkozott.

Miért jó a versenyre jelentkezni?

A kreatív feladatok megoldása mellett, a résztvevők felfedezhetik, jobban megismerhetik lakóhelyüket, és ha mindent beleadnak, akkor hárman képviselhetik megyéjüket az országos versenyen, mint a Megye KicsiNagykövete és a Megye KicsiAttaséja. A döntőbe jutva nemcsak felejthetetlen élményeket és elismerést, hanem értékes nyereményeket is bezsebelhetnek.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megrendezésre kerülő verseny mentora Dr. Bíró Róbert.

A projekt fővédnöke dr. Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő