AKTUÁLIS
27 millió forintból újították fel a nyírpazonyi iskola tornatermét
19 millió forint TAO és nyolcmillió forint önkormányzati forrásból újult meg a nyírpazonyi általános iskola tornaterme. TAO-t a néhány éve alakult Nyírpazonyi Kosárlabdázók Egyesülete nyerte, akik az alsós osztályokból toboroztak mintegy 40 főt kosarazni.

A tegnapi átadóünnepségen Dubay László polgármester elmondta, az elmúlt nyolc évben a tornatermen kívül jelentős sportberuházások is megvalósultak Nyírpazonyban és újabb sportberuházásba vágott bele az önkormányzat. Ugyanis egy pozitív kormánydöntésnek köszönhetően ez év júliusában elkezdődött, mintegy 813 millió forint forrásból a nyírpazonyi tornacsarnok építése.

A sportberuházásokon kívül három Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében iskolai ebédlő, 24 férőhelyes új bölcsőde, valamint gazdaság élénkítési program indult el a településen.

A folyamatban lévő és a tervezett beruházások teljes költsége 1, 67 milliárd forint, ami lakosságszámra vetítve azt jelenti, hogy lakosonként 450 ezer forint támogatás érkezett Nyírpazonyba.

Nyírpazony népszerűséget mi sem mutatja jobban, hogy az iskolai létszám az elmúlt 10 év alatt megduplázódott és hosszú évek óta először két első osztályban kezdték meg a gyermekek az életre való felkészülést.

Az átadóünnepségen jelen volt és beszédet mondott a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kormánybiztos.