AKTUÁLIS
220 millió forintos fejlesztés a nyíregyházi Tófürdőnél
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében több mint 220 millió forintból megújul a nyíregyházi Tófürdő, melynek partjára 1930-ban selymes Tisza-fövenyt terítettek. Azóta népszerű fürdőhely a természetes vizek kedvelőinek körében.

A most folyamatban lévő beruházásnak köszönhetően megújul, megszépül a Tófürdő területe Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.A két részre osztott Sóstói-tó déli része szervezett formában közel 100 éve áll a fürdőzők szolgálatában. 1982-ben történt a Tófürdő életében az utolsó jelentős beruházás, amikor épületeit újjáépítették, a termál medencét burkolták és megépítették a gyerekmedencét.

A vissza nem térítendő támogatásból most megújul a műemlék fogadóépület, a fürdőrész kiszolgáló épületei, a központi vizesblokkok, valamint a 500 férőhelyes válás öltöző. Ezen felül épül új csúszda és napozók is. A munkálatok során teljesen felújítják a zöldfelületeket, valamint a part rekonstrukciója is megtörténik.

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere a tegnapi műszaki bejáráson azt mondta, hogy több lakossági fórum is volt, így figyelembe veszik a törzsközönség javaslatait, észrevételeit. Az a terv, hogy a tanév végén, június közepén megnyitják a Tófürdőt és várhatóan hosszított nyitvatartás lesz. Ha az időjárás kedvez, akkor akár szeptember végéig is nyitva lehet a Tófürdő.

Fotó: Kuhuth Árpád