18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#nyírkátai gyilkos
#terhes nő
15 évet kért az ügyész a kegyetlen nyírkátai gyilkosra
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki terhes élettársát Nyírkátán több száz méteren keresztül a hajánál fogva vonszolta, majd egy zsinórral a falu szélén megfojtotta.

A 30-as évei elején járó férfi Nyírkátán élettársi kapcsolatban élt a sértettel, azonban kapcsolatuk alatt - a férfi féltékenysége miatt - gyakoriak voltak köztük a veszekedések, melyek során a nőt többször bántalmazta, de a nő emiatt soha nem tett feljelentést.

2023. május 24-én a pár ismét összeveszett, ezért a nő az egyik közelben lakó barátnőjéhez költözött. Három nappal később, hajnali 3 óra körül a vádlott az utcáról figyelte a lakóházat, amikor észlelte, hogy a lakásból kijön az élettársa, és a házigazdával a ház mellett beszélget.

Ekkor a férfi indulatosan kiabálva, egy 15 cm pengehosszúságú késsel a kezében bement az ingatlan udvarára, és a hajánál megragadva élettársát először az utcára, majd erőszakkal Nyírkáta külterületére egy erdős, fás területre vonszolta.


Itt a késsel a sértett fejét kétszer megvágta, majd őt többször megütötte. Ezt követően a nadrágjából kivette az azt rögzítő zsinórt, és azzal megfojtotta a 20 hetes terhes nőt. A vádlott mikor rájött, hogy mit tett, elmenekült, és a rokonainál bujkált, mikor őt a rendőrség elfogta.

A főügyészség a férfit emberölés bűntettével és a sértett sanyargatásával, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolja. Vádiratában mértékes indítványt is tett, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, vele szemben a törvényszék 15 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabjon ki.