18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
#kisvárdai erőszaktevő
#megerőszakolt
#idős nő
13 év fegyházat kér az ügyész a kisvárdai erőszaktevőre
​A férfi többszörösen büntetett előéletű: 19 évesen vagyon elleni bűncselekmény miatt már letöltendőt kapott, ez év februárjában pedig egy idős nőt először kirabolt, majd megerőszakolt Kisvárdán.

Február 15-én este a Kisvárda egyik legforgalmasabb utcájában lévő családi háznál kopogásra nyitott ajtót a 69 éves nő. Ezután már nem tudta megakadályozni, hogy az ajtóban álló, az arcát orráig felhúzott pulóverével eltakaró, félméteres bottal fenyegető férfi bejusson a házba. A nő félelmében 97 ezer forintot adott át az agresszív, többszörösen büntetett előéletű férfinak, aki megöléssel fenyegette a nőt, akit - miután megszerezte a pénzt -, megerőszakolt.

A nő az életét féltette, tartott a súlyos bántalmazástól, így akkor sem tanúsított ellenállást, amikor a férfi szexuális aktusra kényszerítette. A tettes távozásakor még felszólította áldozatát, hogy ne merje hívni a rendőrséget, mert megöli. A lakóház ajtaját a zárban lévő kulccsal kívülről a nőre zárta, hogy ezzel akadályozza a szabad mozgásban. Arra is figyelt, hogy a nő telefonját és a tabletjét is elvegye. Végül a nő hozzátartozója értesítette a rendőrséget.

A fiatal felnőtt az áldozatától kért arcmaszkot, hogy ne ismerhesse fel. A vádlott a szexuális cselekményt tagadja, ezért genetikai szakértőt rendelt ki a nyomozó hatóság, ami egyértelműen alátámasztja a vádat. A 19 éves vádlott szexuális cselekményeket hajtott végre áldozata sérelmére. A vizsgálat költsége 4 millió forint, amit - ha a bíróság jogerős ítéletében a férfit bűnösnek mondja ki - meg kell fizetnie.

A vádhatóság személyi szabadság megsértése-, rablás minősített esete, valamint szexuális erőszak miatt emelt vádat. Amennyiben a többszörösen visszaeső terhelt beismeri bűnösségét és lemond a tárgyalás jogáról, 13 év fegyházban letöltendő büntetést kér rá a Kisvárdai Ügyészség.

Jelenleg a vádlott a rá rótt bűncselekmények egy részét ismeri csak el, így nem kizárt, hogy a Kisvárdai Járásbíróságnak le kell folytatnia a bizonyítási eljárást. Ha így lesz, az ügyben eljáró bírót már nem köti a mértékes indítvány és annak ellenére, hogy fiatal felnőttről van szó - ami enyhítő körülmény-, akár 25 évet is kaphat halmazati büntetésként.

A jelen ügy terheltje egyébként korábban Kisvárdán egy zárt udvarról lopott el egy személygépkocsit, amiért jogerősen letöltendő börtönbüntetést kapott.

Az ügy tárgyalása a Kisvárdai Járásbíróságon folytatódik.