KÖZÉRDEKŰ
#Nyírpazony
#református
#fejlesztés
#Dr. Seszták Miklós
100 milliós fejlesztés Nyírpazonyban - fotók
A Nyírpazonyi Református Egyházközség fenntartásában működő Simeon Szociális Szolgáltató Központ 2002 végén kezdte meg a működését. Feladatuk, hogy teljes körű gondozást nyújtsanak bentlakásos formában olyan időskorú személyeknek, akik önmaguk ellátására nem, vagy csak részben képesek.

A mostani, mintegy százmillió forintos összköltségvetésű beruházással a nyírpazonyi Simeon Szociális Szolgáltató Központ energetikai rendszerét korszerűsítették. Az átadóünnepségen jelen volt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a térség országgyűlési képviselője is, aki a hit fontosságáról beszélt.

"Az életet egyetlenegy alapérzéssel lehet boldogan leélni - pedig éppen erre gondolnak legkevésbé az emberek -, a hála érzésével" - idézte köszöntőjében dr. Ravasz László református lelkész, dunamelléki református püspök szavait a nemzeti fejlesztési miniszter. "Van egy református gyülekezet, van egy református otthon... s ők mertek álmodni! Elindultak egy úton és szívükben hála volt" - utalt a miniszter arra a folyamatra, hogy az egyházközösség fokozatosan, megalapozott döntésekkel haladt előre a kijelölt úton.

Ugyanakkor "hiába lesznek sziépen burkolt falaink, hiába lesznek szépen meszelt templomaink, hiába lesznek jól felszerelt szobáink, helységeink, egy dolgot soha nem szabad elfelejteni: ezeknek mind-mind csak akkor van értelme, ha hit is van benne!" - hívta fel a hit fontosságára a figyelmet a miniszter.

Az átadóünnepség keretében emléktáblát is avattak a reformáció 500. évfordulója emlékére.

Az energiahatékonysági fejlesztés tartalmazta a homlokzati hőszigetelő rendszer építését, a tetőfödém hőszigetelését, a fűtési rendszer és a hideg-melegvíz rendszerének felújítását, valamint napelemes és napkollektoros rendszer kiépítését.

A beruházás legfőbb haszna, hogy csökkenti az intézmény energiafogyasztását és ezáltal az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását, csökkenek a fenntartási költségek és mindez elősegíti az intézmény pénzügyi stabilitását. Az épületek korszerűsítésének eredményeképpen javult a szociális szolgáltatások infrastrukturális környezete, megújult az intézmény épülete, ami nagyban hozzájárul a városkép, az itt élők közérzetének és ezáltal az életminőségüknek a javulásához is.

- FrissMédia -