NAGYVILÁG
Belföld
#választás
#jelöltek
#Fidesz-KDNP
Választás 2018: kormánypárti jelöltek a megyénkben
A Fidesz országos választmánya kedden tette közzé az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsorát. 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Megyénkben csak a nyíregyházi egyes körzetben van változás, hiszen a jelenlegi országgyűlési képviselő Petneházi Attila helyett dr. Szabó Tünde sportállamtitkár száll ringbe a mandátumért. Kisvárdán a Fidesz választókerületében található szervezetei még 2017 decemberében egyhangúan döntöttek arról, hogy a 2018-as választásokon dr. Seszták Miklós fejlesztési minisztert jelölik. Megyénkből összesen hat egyéni képviselőt juttathat be a parlamentbe a 2018-2022-es ciklusba.

Ellenzéki oldalon korántsem ilyen egységes a kép sőt, lassan azt sem lehet tudni, hogy ki kit támogat, vagy épp ki-kivel lép szövetségre - ami jelzésértékkel bírhat a választók felé, hiszen az ellenzék négy év alatt képtelen volt egységet és erőt felmutatni. Nem hivatalos információink szerint az MSZP Nyíregyházán Csaba Lászlónét dr. Szabó Tündével szemben, míg dr. Helmeczy Lászlónak dr. Vinnai Győzőt kell megszorongatnia a 2018 áprilisában tartandó országgyűlési választáson.

A kormánypártok 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltet indítanak e szerint megyénkben:

01. Nyíregyháza: Szabó Tünde

02. Nyíregyháza: Vinnai Győző

03. Kisvárda: Seszták Miklós

04. Vásárosnamény: Tilki Attila

05. Mátészalka: Kovács Sándor

06. Nyírbátor: Simon Miklós

Fotó: Isza Ferenc