AKTUÁLIS
#Napkor
#seszták miklós
#Rétvári Bence
#nemzeti konzultáció
Seszták és Rétvári a nemzeti konzultációról beszélt Napkoron
A művelődési ház nagyterme zsúfolásig megtelt, sokan voltak kíváncsiak az előadókra. Seszták Miklós fejlesztési miniszter mellett Rétvári Bence EMMI államtitkár is a fórum vendége volt.

Rétvári Bence először a határkerítés lebontásának veszélyeiről beszélt, majd arról, hogy milyen következményekkel járhat, ha évente egymillió migránst betelepítenének. Szólt a terrorizmus és a migráció összefüggéseiről is.

A Friss Médiának adott interjúban elmondta: hasonló rendezvényre az ország több mint száz pontján sor kerül majd. A cél a személyes találkozás az adott településen élőkkel, hogy a nemzeti konzultáció elősegítése ebben a formában is megvalósuljon.

Seszták Miklós országgyűlési képviselő, fejlesztési miniszter 103 éves nagymamája is fontosnak tartja, hogy kitöltse a nemzeti konzultáció kérdőívét - sok minden más mellett ez is kiderült a Napkoron tartott, nemzeti konzultációról szóló fórumon.

A miniszter ugyanis személyes hangú beszédben buzdította a jelenlévőket a kérdőív kitöltésére. Az esemény végén a migráció negatív hatásainak taglalása után pozitív példa következett: a rendezvény közönsége megnézhette a vizes világbajnokság sikereiről szóló kisfilmet.