NAGYVILÁG
Belföld
#családok
#gazdaság
#magyarország
#adókedvezmény
#friss házasok
Orbán:2010 óta több mint 3000 milliárd forint maradt a családoknál
A miniszterelnök is megtisztelte jelenlétével a Figyelő Top200 díjátadó gáláját. Köszöntő beszédében örömét fejezte ki, hogy azokkal lehet együtt, akik sikereikkel és munkájukkal a hátukon viszik Magyarországot.

Mielőtt Orbán Viktor beszédében rátért volna a gazdasági kérdésekre, elmondta, a politikusok nem szívesen szoktak újságok ilyen típusú rendezvényeire járni, „amelynek az az egyszerű oka van, hogy él egy ósdi felfogás, amely arról szól, hogy a sajtó, a nyilvánosság szükségszerűen ellenzéki” – olvasható a Figyelo.hu-n.

Orbán Viktor kifejtette, hogy „ez a gondolat egy intellektuális természetű tévedés eredménye, hiszen a sajtó, és általában a gondolkodó emberek, közöttük az újságírók is, valóban kritikai természetűek. A hiba ott van, hogy sokan azt gondolják, a kritika tárgya a kormány, pedig valójában a széles nagyvilág”.

Ha a magyar gazdaságról van szó, Ronald Reagan példáját követjük – fejtette ki, és e kapcsán megosztott két történetet az amerikai elnökről. „Amikor az első kormányülését összehívta, akkor azt mondta, >>Uraim és hölgyeim! Utálom az inflációt, utálom az adókat és utálom a kommunizmust. Na, ezekkel kezdjenek Valamit!<<, az ülést ezzel be is rekesztette” – jegyezte meg a miniszterelnök.

A volt amerikai elnökhöz kapcsolódik az történet is, amikor egyik kormányülésén bejelentette: új stratégiát hirdet a hidegháborúban. Szakértők megkérdezték, hogy mi is volna ez az új stratégia, erre ő azt mondta „Mi győzünk, ők veszítenek”, ami csak látszólag egyszerű mondat, hiszen addig az együttélés és a kölcsönös elrettentés volt divatban – idézte fel Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint ma már elmondhatjuk, hogy jó döntés volt a magyar modell felállítása, ” a segélyalapú gazdaság helyett megágyaztunk a munka alapú gazdaságnak, és a külföldi tőkét érdekelté tettük, nem csak a profitban, hanem Magyarország sikerében is.”

A magyar gazdaság sikerei kapcsán gyakran megjegyzik, hogy azok csak átmenetiek, “de azt gondolom, hogy Önök, akik jól ismerik a magyar gazdaság valóságát, pontosan tudhatják, hogy a magyar gazdaság szilárd lábakon áll”, és egy felívelő korszak elején állunk, ami tekintélyes részben a sikeres magyar vállalkozóknak is köszönhető – folytatta a miniszterelnök.

Hozzátette: “ha mindent összeadunk, a családok és a friss házasok adókedvezményeit, az egykulcsos adórendszerből fakadó többletbevételeket, a családi adókedvezmény összegét, az adókulcs csökkentésének a következményeit, akkor 2010 óta több mint 3000 milliárd forint maradt a magyar családoknál”.

Végezetül Orbán Viktor megjegyezte: “már van annyi erőfölöslegünk”, hogy a magyar vállalkozók befektethetnek Magyarország határain kívül, az egész Kárpát-medencében.


-Friss Média-

forrás:www.hirado.hu