AKTUÁLIS
#szociális munka napja
#városi kitüntetés
#Angyalossy Pálné
Olvassa el, ki kapott kitüntetést Kisvárdán!
Minden év november 12-én ünnepeljük Magyarországon a szociális munka napját, amikor ráirányítjuk a figyelmet azokra a szakemberekre, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat. Ők fáradhatatlan és nélkülözhetetlen munkásai annak, hogy a magyar társadalom befogadó, összetartó és a nehézségekkel küzdő emberekkel szolidáris közösség legyen.

Kisvárda Város Önkormányzatának Képviselő-testülete egy 2014-es önkormányzati rendelet értelmében hat új szakmai díjat alapított. Ezek között van az Angyalossy Pálné-díj is, melyet a munkáltatói dicséretekkel együtt minden évben ilyenkor, a szociális munka napján adnak át.

A városi ünnepséget a Délibáb Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, Petrásné Barkaszi Zsuzsanna keringő-koreográfiája nyitotta meg, majd Leleszi Tibor polgármester köszöntötte a szociális szféra területén dolgozókat: „Ma, és az év minden napján megbecsüléssel és tisztelettel állunk Önök és munkájuk előtt. Hiszen támaszai az elesetteknek, biztatói a reményvesztetteknek és gondozói a rászorulóknak. Mindez nehéz és hatalmas lelki erőt követelő feladat. Köszönjük, hogy kezet nyújtanak és felemelnek! Felemelnek embereket, sorsokat és kihunyni tűnő tekinteteket. Legyen ez a mai nap hálánk és elismerésünk legmélyebbről jövő megnyilvánulása. Köszönjük, hogy vannak! Isten áldja és óvja Önöket!” - fogalmazott a kisvárdai polgármester.

Durucz Gabi, az ünnepség moderátora, rádiós műsorvezető Aranyosi Ervin-Angyalnak születtünk című versét szavalta, majd színpadra szólította dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési minisztert.
„A mai napon azok iránt fejezzük ki elismerésünket, akik életüket embertársaik segítésére szentelik. Nekik köszönhetően, térségünkben a segítségnyújtás sokféle formában, sok helyen van jelen; a segítségre, támogatásra szorulók sokoldalú, magas szakmai színvonalú, szakszerű ellátást kapnak.” - kezdte ünnepi beszédét térségünk kormánypárti országgyűlési képviselője. „Köszönjük, hogy nap, mint nap segítő kezet nyújtanak embertársaik felé és nem hagyják őket magukra, elkötelezetten és önzetlenül fordulnak oda másokhoz; odaadóan végzik szolgálatukat; nagy szakmai alázattal látják el feladataikat; felelősségteljesen és áldozatkészen dolgoznak; nehéz időkben is a gondozottjaik mellett vannak! Mindaz a kedvesség és szeretet amellyel gondozottjaikat segítik, valódi példaképekké teszi Önöket!” - méltatta a szociális munkásokat dr. Seszták Miklós, majd Leleszi Tiborral együtt átadta az Angyalossy Pálné díjat.

Ez a városi kitüntetés azoknak a magánszemélyeknek adományozható, akik Kisvárdán huzamosabb időn keresztül kiemelkedő tevékenységet folytattak és teljesítményt értek el a szociális munka területén.

Kisvárda Város Önkormányzatának Képviselő-testülete döntése értelmében, 2017-ben Angyalossy Pálné-díjas:

Bardi Istvánné, a Megoldás Közhasznú Egyesület munkatársa.

Hivatásként választotta mások segítését, tiszteletet és megbecsülést érdemel. Problémákkal és nehézségekkel küzdő emberekkel nap mint nap találkozott. Sokszor erőn felüli és áldozatos munkát végzett, meghatározó szerepet játszott a közösség életében. Munkáját pontosan, precízen, felelősségteljesen és nagy elhivatottsággal végezte. Sokoldalú személyiség, határozott ember. Munkatársaival közvetlen és emberséges, mindig aktívan dolgozott a közösség összetartásáért. A gondozási feladatokat szakszerűen, lelkiismeretesen és pontosan végezte. A gondozónői feladatokat nem munkának, hanem hivatásnak érezte. Munkaidőn túl is az elvégzendő feladatokra önkéntesen vállalkozott. Az évek során számos szakmai képzésen, tanfolyamon vett részt, amit a mindennapokban hasznosan alkalmazott. Azonban eljött az idő ez év októberében, melyet minden kolléga szomorúan vett tudomásul: nyugdíjban vonult, 40 évet becsületesen, tisztességesen, megbízható, kreatív munkamorállal ledolgozva.

Munkáltatói dicséretben részesültek: Szabó Viktorné, Szabóné Bodnár Nikoletta, Dankóné Lisztner Éva, Mesterné Drótár Zsuzsanna, Nagy Zsuzsanna, Százvai Zoltánné, Lázár Edina, Czérna Lászlóné, Rigó Pálné, Tóth Lászlóné.

Az egyéni díjak átadása után előadást tartott:
-„30 éves a Szociális Szolgálat” címmel Lázár Istvánné, volt intézményvezető;
-„A szociális ellátórendszer működése napjainkban Kisvárdán” címmel Nagy Józsefné alpolgármester;
-„Szociális ellátások, lehetséges jövőkép” címmel Szabó János, a MACSGYOE alelnöke.

A szociális munka napja alkalmából szervezett városi ünnepséget a Kisvárdai Csellózenekar kulturális műsora zárta.

- Friss Média -

Fotók: Szabó Sándor.