KÉK FÉNY
#utak
#télies útviszonyok
#Időjárás
A megyei útjai sónedvesek, helyenként latyakosak
Borult, felhős az ég, a Dunántúl középső és déli részén, valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Bács-Kiskun megyében sokfelé esik, vagy szemerkél az eső, Pest megyében többfelé havaseső esik.

A gyorsforgalmi utak és a főutak vizesek vagy sónedvesek. A mellékutak is többnyire sónedvesek, de a Bükkben, a Bükkalján, a Nyírségben valamint az északkeleti határ mentén még havas, hókásás, latyakos az utak felülete.

A látási viszonyok általában jók, csak a Jászságból jeleztek ködöt, 100 és 300 m között változó látótávolsággal. Nógrád és Heves megyében sűrűbb ködfoltok zavarják az autózást, helyenként 150-200 m-re csökken a belátható út hossza.

Szélcsend van, vagy gyenge a légmozgás.

A hőmérséklet -4 és +4 fok közötti.

A tegnapi balesetek zöme a hirtelen megváltozott útviszonyok figyelmen kívül hagyásának volt köszönhető.

írtuk tegnap, az útról lesodródott és egy hét méter mély árokba csúszott, majd a tetejére borult egy személygépkocsi kedden délután a Tímárt és Szabolcs községet összekötő úton. A jármű vezetője és utasa a gépkocsiba szorult. A rakamazi önkéntes, a nyíregyházi és a szerencsi hivatásos tűzoltók az utasokat kiszabadították, a járművet kerekeire visszaállították és áramtalanították, valamint az üzemanyag szivárgást megszüntették. A balesetben ketten könnyebben sérültek.

Szintén árokba csúszott és forgalmi akadályt képzett egy személygépkocsi a délutáni órákban, Nagyhalászban, az Arany János utcában. Személyi sérülés nem történt. Az ibrányi önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével vontatták vissza a járművet az útra. Tiszaszalka és Vámosatya között egy kisbusz és egy személygépkocsi ütközött össze kedden délután. A balesetben ketten sérültek meg. A műszaki mentéshez a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadály megszüntetésén dolgoztak.

Árokba sodródott egy terepjáró is a kora esti órákban a 4-es számú főút mellett, a 257-es kilométernél, Újfehértó közelében. A város önkormányzati tűzoltói drótkötél segítségével vontatták vissza az útra a gépkocsit. Személyi sérülés nem történt.

Egy kisbusz árokba hajtott és az oldalára borult Mándok közelében, ahol forgalmi akadályt képezett. A záhonyi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd erőgép segítségével kerekeire visszaállították. A balesetben senki nem sérült meg.

-FrissMédia-