NAGYVILÁG
Belföld
#jobbik
#mszp
#fidesz
#pártok népszerűsége
#DK
Medián: Óriási fölényben a Fidesz, bedőlt a Jobbik
Óriási fölénnyel vezeti a pártok versenyét a Fidesz–KDNP – derült ki a legfrissebb Medián-felmérésből. A magyarok 2010 ősze óta nem voltak annyira elégedettek a sorsukkal, a kormánnyal és Orbán Viktorral, mint most. A kutatás szerint a Jobbik nagyon sok szavazót veszített.

Az év első Medián-felmérése továbbra is a Fidesz elsöprő fölényét mutatja: bár a kormánypárt a teljes szavazókorú népességben november óta hibahatáron belüli mértékben erősödött (36-ról 37 százalékra), a választani tudó "biztos" szavazók körében 60 százalékos támogatottságot ért el.

Sokan derűlátóak

Január utolsó hetében a válaszadók 46 százaléka érezte úgy, hogy az országban jó irányba mennek a dolgok.A derülátók aránya utoljára 2010 őszén állt ilyen magasan,igaz, jelenleg is hajszálnyival többen (48 százalék) vannak azok, akik pesszimistán látják Magyarország helyzetét.


Szintén először fordul elő 2010 ősze óta, hogy minden második válaszadó jónak vagy nagyon jónak értékelte az Orbán-kormány munkáját, ami összefüggésben van Orbán Viktor személyes népszerűségével – 5 százalékos erősödést követően 49 százalékon áll.

Összezsugorodott a Jobbik

Az elmúlt hónapoklegnagyobb vesztese a Jobbik.Míg a Medián 2016. szeptemberi felmérésében még 17 százalékon álltak, addig most már csak 13 százalékon. 2016 februárjában még 25 százalékon állt a radikális párt az intézet szerint.

A felmérésben megjelent a Momentum Mozgalom is, rájuk a biztos szavazók két százaléka voksolna.

Forrás: origo.hu

-Friss Média-