SPORT
#vízilabda
#magyar csapat
#Benedek Tibor
#bajnok
#Gerendás György
Gerendás: „Nem értek egyet Tibi döntésével"
Gerendás György, a magyar férfi vízilabda-válogatott másodedzője és a Ferencváros Vízilabda Szakosztályának szakmai igazgatója, megosztotta velünk személyes véleményét Benedek Tibor szövetségi kapitány bejelentésével kapcsolatban, aki január elsejétől nem hosszabbítja meg szerződését a válogatott élén.

Az 1976-os montreáli olimpia bajnoka elárulta, hogy néhány napja beszélt Benedek Tiborral, amikor a kapitány elmondta neki, hogy döntése végleges, nem fogja megváltoztatni. Arra a kérdésre, hogy mi vezethetett Benedek elhatározásához, nem kívánt semmit hozzáfűzni, annyit mondott, "erről Tibit kell megkérdezni", személyes véleményét viszont megosztotta velünk: "Nem értek egyet Tibi döntésével, ezt neki is elmondtam".

Gerendás György szerint a szövetségi kapitány elkezdett egy munkát, amit ő pozitívan értékelt akkor is, amikor 'szurkolóként' követte figyelemmel, majd 2015-ben, miután csatlakozott másodedzőként Benedek stábjához és mélyebben belelátott a folyamatokba, a véleménye továbbra sem változott, jónak látta azt az utat amin járnak.

Gerendás a beszélgetés alkalmával biztatta a kapitányt, hogy "vicsorgósan, Benedekesen álljon oda és csinálja, folytassa tovább", mert véleménye szerint ez egy folytatható dolog lenne. "A munka jó volt, az eredmény nem úgy jött ki, ahogy vártuk, de ez a sport lényege, hajtani, csinálni kell"-mondta Gerendás György és egy példát hozott fel Benedekkel kapcsolatban, aki tagja volt az 1996-os atlantai olimpiai válogatottnak, ahova szintén egy aranyesélyes csapat utazott és az elért negyedik hely, akkor kudarc volt, de Benedek felállt és "megcsinált hármat utána" (2000 Sydney, 2004 Athén, 2008 Peking).

Gerendás hozzáfűzte, hogy nagyon nehéz munka volt, amibe Benedek belekezdett, mivel több olimpiai bajnok hagyta ott a csapatot az elmúlt években, de bízik annyira a magyar vízilabdában, hogy szerinte érdemes lett volna folytatni.


Forrás: www.m4sport.hu