PUZZLE
Életmód
#egészség
#vitaminok
#ásványi anyag
#megfázás
Erre az egy ásványi anyagra van szükséged, ha megfáztál - NEM a C-vitamin az!
Több kutatás is kimutatta már, hogy a C-vitamin valójában nem segít megelőzni, sem kezelni a megfázást, de akkor mi lehet valóban hatásos?

A cink! Egy 2011-es kutatás keretei között a nemrég lebetegedett embereknek cinket adtak, míg egy másik csoportnak placebot és azt tapasztalták, hogy az előbbi csoport tagjainál rövidebb ideig tartott a nátha és kevesebb tünete volt.

Az immunrendszer megfelelő működéséhez szükség van cinkre (a Harvard Orvosi Egyeteme 15-25 mg-ot javasol naponta.) Azonban lehetséges a túladagolása, mely olyan mellékhatásokat válthat ki, mint a kellemetlen szájérzet vagy a hányinger.

Ezért mi inkább azt tanácsoljuk, ha ledöntött a lábadról a megfázás, természetes formában, cinkben gazdag ételekkel vidd be, ilyen például: a csicseriborsó, a vörös bab, a gomba, a rák és a csirkehús.

Forrás: Business Insider