Az első Pinceszernek, a külhoni magyar borászok találkozójának a Magyarság Háza adott otthont szombaton. Félszáz külhoni magyar borászat mutatkozott be Budapesten azzal a céllal, hogy a hazai borkedvelő közönség megismerhesse a termékeiket, és ezzel együtt a külhoni magyar borvidékeket.
Kóstolt már bort a Felvidékről? Tudja, milyen ízű a hegy leve Kárpátalján? Ivott már szőlőből készült nedűt a Mura-vidékről vagy Erdélyből? Most megteheti!
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pincér Mester Szakmai Tagozata a nyár eleji ülését követően, ahol Fabók Mihály a Gundel Étterem Head Sommelierje, örökös sommelier magyar bajnoka tartott bemutatót, október elején megtartotta soron következő ülését a Kamara nagytermében, a koktélozás jegyében.
Mustgázmérgezés miatt riasztották a kisvárdai hivatásos tűzoltókat Kékcsére, egy Hajnal utcai pincéhez. Hárman lementek a mintegy húsz négyzetméteres helyiségbe, ahol forrásban lévő bort tárolnak, a saját erejükből azonban nem tudtak feljönni.