A válogatott borok mellé felvidéki sajtokat és az Ipolyszalkai Farm sonkáit, kolbászait és szalámijait is megkóstolhatták a vendégek. 40-45 pince mutatkozott be a Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből és Partiumból, Délvidékről, valamint a Mura-vidékről. A mesterkurzusokon a natúr- és kénmentes borokról Sütő Zsolttól és Maurer Oszkártól, a Felvidéki Zöld veltelinikről Geönczeöl Attilától, Erdély borvidékeiről pedig Balla Gézától hallhattak az érdeklődők.
Szeretnénk a külhoni magyar borvidékeket, borászokat bevonni a magyar szakmai körforgásba. A rendezvény célja az is, hogy a borászok megismerjék egymást, és tapasztalatot cseréljenek - mondta a program főszervezője, Geönczeöl Attila.
A rendezvény egyrészt összefogta az egykori magyar történelmi borvidékeken dolgozó magyar ajkú borászokat, másrészt összehozta őket a magyarországi borkedvelőkkel is.
A Külhoni Magyar Borászok Egyesületének jövőbeli tervei között szerepel, hogy határon túli nagyobb városokban is bemutatkozzanak.