KULTÚRA
Programok
#Komoró
#vigadalom
#falunap
Vigadalom Komorón - fotók, videó
A Rétközben fekvő, Tisza melletti település apraja-nagyja összegyűlt a kis község 5. falunapjára. Az alkalomból még az utcát is lezárták, hogy felépíthessék a színpadot.

Délelőtt a lurkók zsivajától volt hangos a település, majd, hogy senki ne maradjon éhesen, kilenc csapat, kilenc ételkülönlegességet főzött hatalmas nagy üstökben. Így az ízlelőbimbók biztos nem unatkoztak, hisz különleges halászlé, toroskáposzta, finom sült kolbász és jobbnál jobb falatok kényeztették az éhes gyomrokat.

A délután folyamán fellépet a helyi nyugdíjasklub kórusa, valamint a pár éve újraalapított helyi citerazenekar, akik kiváló minősítést értek el egy szintfelmérő versenyen.

A település polgármestere, Farkas Béláné - aki kilenc éve vezeti a községet - elmondta, hogy az eltelt évek során Komoróban szinte az összes közintézmény megújult, így 2019-ben már igazán jó érzés egy 1300 fős település vezetőjének lenni. Az eredmények mögött sok munka és kitartás van. Persze nem beszélhetnének sikerekről, ha a kormány, valamint a térség országgyűlési képviselője nem karolta volna fel a kis településeket - jegyzi meg a falu első embere.