SPORT
Labdarúgás
#labdarúgó meccs
#Kisvárda Master Good
#Újpest
#vereség
#NB I
Vereség Újpesten, pedig lehetett volna más is az eredmény!
Bombagól, kapushiba és VAR-maraton - ez jellemezte az Újpest elleni mérkőzést. A fordulatos, izgalmas és rendkívül hosszú meccsből végül az Újpest került ki győztesen. A fővárosiak 3–2-re győzték le csapatunkat a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Hat perc sem telt el a hatodik fordulóból, amikor úgymond elsült Jasmin Mesanovic lába: a kisvárdai támadó befelé tolta a labdát és nagyon pontosan tekert Banai kapujába. Csodás gól volt!


Az m4sport.hu kommentátora is így látta. Azt írta: "Ennél szebb góllal aligha kezdődhetett volna a Péntek Esti Foci: az Újpest–Kisvárda meccs hatodik percében Jasmin Mesanovichoz került a labda, aki egy-két befelé tolás után gyönyörűen tekert Banai Dávid kapujának bal felső sarkába. Bár papíron még 534 játékperc hátravan a 6. fordulóból, könnyen lehet, hogy már most láttuk a hétvége legszebb találatát."

A gólt itt láthatják, az m4sport.hu oldalon.

Az otthon még veretlen Újpest azonban átvette az irányítást, és játékosai egyre nagyobb veszélyt jelentettek Petkovics kapujára. Ambrose előbb még elrontotta nagy helyzetét, de a félidő közepén jött az egyenlítés. Spasic érthetetlen módon vezette keresztbe a labdát saját tizenhatosa előtt, így elveszítette a labdát, majd a Kisvárda gólt kapott belőle.

Az Újpest egyenlítő góljához Csoboth Kevin járult hozzá. El kell ismerni, hogy mesteri volt a sarkazása.

A szünet után az újpesti fölény gólt eredményezett. Ambrose javított: Kastrati beadására érkezett és lőtt gólt. A Kisvárda viszont nem adta fel, és egy szabadrúgás után, Jovicsics egyenlített. Nem sokáig örülhettek a kisvárdaiak, mert az Újpesten debütáló Tajti Mátyás szöglete, és Petkovics-kapus hibája ismét a lila-fehéreknek hozott gólt. Ezt Mörschel szerezte.

A hosszas VAR-ozások miatt szünetekre szabdalt második félidőt a játékvezető 14 perccel hosszabbította meg, de a Kisvárda szempontjából hiába. Az Újpest megőrizte hazai mérlegét, a Kisvárda viszont - minthogy még nem játszott otthon – idegenben egymás után harmadszor kapott ki.

A mérkőzés összefoglalóját itt nézhetik meg.

Így áll most a tabella

ÚJPEST FCKISVÁRDA MASTER GOOD 3–2 (1–1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3980 néző. V.: Andó-Szabó Sándor (Tóth II. V., Bornemissza N.)

ÚJPEST: Banai – Lirim Kasztrati, Anculasz, Fehér Cs. (Ganea, 68.), Tamás K. – Mörschel, Onovo, Kiss T. (Hall, 69.), Ambrose (Mack, 90.), Ljujics (Tajti, 76.), Csoboth (Pauljevics, 90.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

KISVÁRDA: Petkovics – D. Kovacic, Jovicic, Széles – Cipetic, Lucas (Melnik, a szünetben), Ötvös, Navrátil (Camaj, 58.) – Szpaszics (Balogh N., 58.), Mesanovic (Körmendi, 95.), Makowski (Vida K., 85.). Megbízott vezetőedző: Gerliczki Máté, Gólszerző: Mesanovic (0–1) a 6., Ljujics (1–1) a 27., Ambrose (2–1) az 53., Jovicic (2–2) a 72., Mörschel (3–2) a 81. percben.

Forrás: m4sport.hu Facebook oldala