AKTUÁLIS
Vásárosnaményban fejleszt a Naracom
A kisvárdai székhelyű NARACOM INFORMATIKAI Kft. a vásárosnaményi járásban pályázati forrás igénybevételével újgenerációs szélessávú internet hálózatot épít ki. A fejlesztésről a NARACOM Kft pályázatért felelős munkatársa tartott lakossági fórumot szerdán Vásárosnaményban a Városháza dísztermében.

Sebők Endre elmondta, a legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító infrastruktúra létesítéséhez, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, 764,35 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a cég.

A NARACOM INFORMATIKAI Kft. internet szolgáltatás nyújtásával foglalkozik, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A most bejelentett fejlesztés révén a vásárosnaményi járás 26 településén válik elérhetővé a lakosság és a vállalkozások számára a modern technológiával kialakított internet hálózat - tájékoztatott a pályázatért felelős munkatárs.

A hálózatfejlesztés pályázat a kevésbé fejlett régiókban legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra kiépítését biztosítja újgenerációs szélessávú (NGA) technológia segítségével, azokon a településeken, ahol eddig nem volt elérhető. A beruházás további előnye, hogy optikai körzethálózattal még el nem ért településeket bekapcsolják az optikai hálózatba.

A lakossági fórumon az érdeklődőkön kívül megjelentek az érintett települések polgármesterei, valamint Ragyák Csaba, a NARACOM Kft ügyvezető igazgatója.

Fotó: Bodnár Sándor/haromhatar.hu