KÉK FÉNY
#Tisza
#eltűnt
#kárpátaljai
Újabb tragédia a Tiszán
​A tragédia szombat este nyolc óra környékén történt a Tisza Tiszakóródi szakaszán, ahol hat fiatal felnőtt próbált átjutni a magyar oldalra. Egyikőjüket egy helyi halász mentette ki, őt a mentők kórházba szállították. Három embert elnyelt a folyó.

Szombat este egy helyi halász arra lett figyelmes, hogy hat fiatal felnőttet elragad az akkorra már jelentősen megáradt Tisza. A sodrással küzdve két ember partot ért, de ők azonnal el is mentek a helyszínről. Harmadik társukat a halász mentette ki a sodrásból, azonban a többieket elragadta az ár.

A keresés azonnal megkezdődött, de a kiérkező Katasztrófavédelem emberei nem tudták a csónakokat a vízre tenni, mivel a hirtelen ár és a jelentősen felázott az ártér miatt az szinte megközelíthetetlen. Információink szerint végül a katonaságtól érkezett segítség. A keresés még vasárnap este is tartott, de idáig sajnos nem hozott eredményt..

Helyszíni információink szerint a hat fiatal felnőtt kárpátaljai férfi, akik közül jelenleg három személyt eltűntként kezelnek a hatóságok. Jelenleg az sem kizárt, hogy a három keresett személy végül a Tisza ukrán oldalán szerencsésen kijutott a vízből.