AKTUÁLIS
#Nyírbogdány
#játszótér
#Dr. Seszták Miklós
#Novák Katalin
Újabb fejlesztések kezdődnek Nyírbogdányban
Ezt a település vezetője, Balogh Tibor jelentette be azon az ünnepségen, ahol Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, valamint Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jelenlétében átadtak egy 2,2 millió forintból, teljes egészében önerőből elkészült gyártelepi játszóteret.

"Tőlünk függ minden, csak akarjunk” - idézte Nyírbogdány polgármestere gróf Széchenyi Istvánt, majd így folytatta: ha úgy érzi az ember, hogy fontos az emberek ügyeivel foglalkozni, érdemes terveket kovácsolni és ezzel együtt megéri vállalni az anyagi áldozatot a közös célok megvalósításáért. A most átadott játszótér ennek ékes bizonyítéka, hiszen nem közömbös számunkra, hogy gyermekeink milyen körülmények közt játszanak.

"Aki játszótereket épít, az a jövőbe fektet be" - mondta Novák Katalin államtitkár, majd hozzátette: építhetünk gyárakat, létrehozhatunk munkahelyeket, de amikor játszótereket építünk, azzal azt fejezzük ki, hogy a gyermekek legfontosabb tevékenysége a szabad játék. "Nekünk az a feladatunk, hogy a gyermekek számára megépítsük az életet olyannak, hogy nekik csak játszaniuk kelljen" Ezen dolgozik a kormány, hogy a gyermekek valóban gondtalanul éljenek. Ezt a célt szolgálja az óvodai férőhelyek folyamatos fejlesztése, a családpolitikai döntések, ingyenes étkezés - sorolta az államtitkár a kormány intézkedéseit a gyermekes családok érdekében.

Seszták Miklós miniszter beszédében a település polgármesterének bevezető gondolataira utalt, miszerint a fejlesztések nagyobb része most kezdődik el, hiszen nekilátnak építeni a kerékpárutat, hamarosan megvalósul egy kondipark és az állam által fenntartott sportcsarnok is épül a településen. "Nyírbogdányban is a jövőt építjük, és van miért építeni a jövőt, hiszen számunkra Magyarország az első" - zárta rövid beszédét Seszták Miklós.

- FrissMédia -