NAGYVILÁG
Belföld
#faültetés
#facsemete
Újabb facsemeték Nyíregyházán
A TESCO támogatásával folytatódik a nagyszabású fásítási program Nyíregyházán, melynek részeként ma dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, dr. Ulrich Attila alpolgármester, Hajzer Gyula régióvezető és Szabó-Benke Lajos áruházvezető 20 facsemetét ültetett el Nyíregyházán, a 4-es Huszárok útján.

A 100 éves TESCO nyíregyházi áruháza június elején ünnepli nyitásának 20 éves évfordulóját. Az áruház vezetése úgy döntött, hogy csatlakozva Kovács Ferenc polgármester faültetési kezdeményezéséhez teszi emlékezetessé a kerek évfordulót.

Ezzel a gesztussal is erősítve azt a szemléletetik, hogy környezeti értékeink megóvása és növelése közös érdekünk, melyért érdemes tennünk, áldoznunk – mondta Hajzer Gyula az áruházlánc régióvezetője.

Felajánlásuknak köszönhetően, ma 20 darab oszlopos juharfát ültettek el a 4-es Huszárok útja mentén. A helyszín kiválasztásában és a fafaj meghatározásában a NYIRVV Nonprofit Kft. szakemberei segédkeztek. Ez a fafaj oszlopos növekedésével úgy használja ki a rendelkezésére álló teret, hogy a későbbi fenntartási feladatok minimálisak.

A járda és az úttest közelségéből adódóan sem lesz szükség az „űrszelvényezésre” rendszeres és költséges munkájának elvégzésére, gyökérzete sem okoz növekedésével károkat a közművekben, pályaszerkezetekben. Ugyanakkor lombkoronája a lehető legnagyobb mértékben használja ki a rendelkezésre álló teret. Az elültetett juharfák hosszú időn keresztül tisztítják majd a környék levegőjét.