KÉK FÉNY
Ügyeletes orvosi autó karambolozott a 41-esen
Eddig tisztázatlan körülmények között a 41-es számú főúton ütközött egy megkülönböztető jelzést használó orvos ügyeleti személygépkocsi. Információink szerint a súlyos balesetben érintett orvoskocsi a baktalórántházi mentőállomás gépkocsija.

A megkülönböztető jelzést használó orvosi autó Nyíregyháza felől közlekedett, amikor Apagy külterületén egy kocsisor előzésébe kezdett, amikor tisztázatlan körülmények között neki ütközött a szemből közlekedő személygépkocsi oldalának. Az ütközés erejétől az ügyeleti szolgálati gépkocsi a menetirány szerinti árokba csapódott. Információink szerint a kocsi mindhárom utasát kórházba szállították. A Baktalórántháza felől közlekedő személygépkocsi utasai nem sérültek.


A mentőszolgálat ezeket a kocsikat használja a mentőtisztek, mentőorvosok helyszínre juttatása érdekében. Oka, hogy sok esetben nem szükséges a mentővel együtt orvosnak is kimennie a helyszínre, elég a mentőtiszt, illetve mentőápoló. Indokolt esetben a mentőszolgálat diszpécsere orvost is tud küldeni az esethez, akik minden technikai eszközzel felszerelt külön gépkocsivezetővel ellátott személygépkocsival közlekednek.

Frissítés: a jelenlegi adatok alapján az orvosi kocsi a saját sávjában haladt megkülönböztető jelzést használva, amikor a Baktarórántháza felől érkező személygépkocsi elvesztette az uralmát a gépjárműve felett és így csapódott oldalával a szabályosan közlekedő orvosi kocsinak.