KÉK FÉNY
#rendőrség
#rendőrkutya
#Rendőrség és Tűzoltóság Napja
#Nyíregyháza
Tűzoltók, rendőrök lepték el Nyíregyháza főterét
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is együtt ünnepelték védőszentjeiket a tűzoltók és a rendőrök. Szent Flórián és Szent György előtt, a vármegyei Rendőr- és Tűzoltónap keretében Nyíregyháza főterén tisztelegtek a két hivatás képviselői. Eközben számos programot kínáltak az érdeklődőknek.

A rendezvényen Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője szólt az elmúlt időszak kihívásairól, eredményeiről. Az igazgató elmondta, hogy a Rendőr- és Tűzoltónap keretében az érdeklődők bepillanthatnak a vármegye rendőreinek és tűzoltóinak munkájába is.


Farkas József rendőr dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője kiemelte, hogy a közös riasztási rendszernek köszönhetően a rendőrök és a tűzoltók egyszerre tudnak egy-egy esetre reagálni. Mint a rendőrfőkapitány fogalmazott: egyszerre tudnak mozdulni, ha baj történik.


A megnyitón jelen volt és köszöntötte a térségbeli tűzoltókat és rendőröket Román István főispán, Szabó István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Közgyűlés alelnöke, és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere is.


Nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is élménydús, izgalmas nap volt. Fel-, beülhettek a tűzoltó- és rendőrautókba, eszközökre. Tűzmegelőzési alapismereteiket is bővíthették.


A rendezvényen résztvevők többek között láthatták a TŰZMANÓK-at, azaz a nyírbátori óvodások tűzoltó csoportját és mazsoretteket.


Rendőr munkakutyás, műszaki mentési és helyszínelési bemutatót is tartottak a rendezvényen. A rendőrség Jonatán bevetési csoportja pedig akciódús gyakorlattal is készült.

A rendőrség Jonatán bevetési csoportja pedig akciódús gyakorlattal is készült.

Galériánkban még több fényképet talál a Nyíregyházán tartott látványos Rendőr-és Tűzoltónapról.