KÉK FÉNY
#vízi tragédia
#Benk
#Tisza
#Tiszamogyorós
Tovább keresik a Tiszában elmerült kislányt
A vihar miatt fel kellett függeszteni a keresését annak a 11 éves kislánynak, akit Benknél sodort el a víz - jelentette tudósítónk a Záhonyi járásban történt tragikus esetről.

Katonai helikopterek, a TEK speciális drónos egysége, a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő egyesület csúcstechnikával felszerelt hajói is a Tisza tiszamogyorósi szakaszán keresik azt a 11 éves kislányt, aki tegnap kora délután testvérével elmerült a megáradt folyóban. Egyiküket, a fiatalabb lányt egy a parton kempingező férfi mentette ki.

A két lány a rokonukkal közösen egy kellemesnek ígérkező fürdőzésre ment le az egyébként az egyik legveszélyesebb Tisza szakaszra. A Felső-Tisza ezen szakasza talán az egyik legmélyebb, helyenként 25 méter mély is lehet a meder. A hosszan elnyúló széles homokpadok csábítóak, azonban a kiszámíthatatlan képződmények és a hirtelen mélyülő folyó még a leg jobb úszókat is veszélybe sodorhatja.

Információink szerint a két lány csak bokáig akart a vízbe menni, azonban pár lépést követően hirtelen, a csaknem két méteres mélység elnyelte őket. A 9 és a 11 éves kislány a gyors, kavargó folyó egyből elsodorta. A 9 éves kislányt egy a parton sátorozás férfi látta meg, aki azonnal csónakba ült és kimentette a gyermeket, testvére azonban a kanyarnál eltűnt a látótérből.

A mentésre először a vásárosnaményi katasztrófavédelem egysége érkezett meg, és a helyiek is egyből megkezdték a keresést. Közben riasztották a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület speciális egységét is, amely bár több bázissal is rendelkezik, - így például Záhonyban is hajók szárazdokkban vannak, - ez megnehezíti a gyors reagálást. Végül a legfejlettebb, nyíregyházi egységük szárazföldön érkezett a helyszínre. Technikai egyeztetést követően haladéktalanul megkezdték a keresését.

Közben a honvédség helikopterei is elkezdték a kutatást, majd a TEK légi felderítő egységei is megérkeztek, akik drónokkal vizsgálták át az adott szakaszt.

Sajnos a közelgő vihar miatt a keresést fel kellett függeszteni, amit szombat hajnalban ismét elindítottak.